Κορονοϊός – «Βόμβα» μετάδοσης οι φυλακές Διαβατών: Θετικοί κρατούμενοι και σωφρονιστικοί


Συνολικά 15 κρατούμενοι και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό

Τουλάχιστον 21 κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν μετά από ελέγχους στις φυλακές Διαβατών στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Σύμφωνα με το grtimes.gr συνολικά 15 κρατούμενοι και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, μέχρι σήμερα, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης ενώ ο ΕΟΔΥ φέρεται πως δεν ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα για τη διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Μετά την διαπίστωση των κρουσμάτων, οι παραπάνω άρρωστοι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία ενώ σήμερα παραμένουν σε ειδικούς χώρους- κελιά που χρησιμοποιούνται ως αναρρωτήρια. Σε καραντίνα τέθηκαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλου που νοσούν ενώ ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πριν την επιβολή του lockdown, η διοίκηση και η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζήτησαν να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και στους κρατούμενους και απολύμανση των χώρων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ