Κορωνοϊός Δανία: Αναταραχή μετά τη μετάλλαξη του Covid-19 στα mink


Κορωνοϊός Δανία: Αναταραχή μετά τη μετάλλαξη του Covid-19 στα mink. Σχεδόν 300.000 άνθρωποι στη βορειοδυτική Δανία υπόκεινται σε δραστικούς περιορισμούς ταξιδιού, ιδίως για να αποτρέψουν την εξάπλωση μιας μετάλλαξης κορωνοϊού  που παρατηρείται στα μινκ. 

Ο κορυφαίος παραγωγός του κόσμου, η Δανία, θα σφαγιάσει και τα δεκαπέντε εκατομμύρια βιζόν που έχουν συγκεντρωθεί στην επικράτειά της λόγω της μετάλλαξης του Covid-19 που έχει ήδη μεταδοθεί σε 12 άτομα, γεγονός που απειλεί την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τον άνδρα. “Ο ιός που μεταλλάχθηκε μέσω του βιζόν μπορεί να δημιουργήσει τον κίνδυνο να μην λειτουργήσει το μελλοντικό εμβόλιο όπως θα έπρεπε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mette Frederiksen σε συνέντευξη τύπου με Δανούς αξιωματούχους υγείας, κρίνοντας «απαραίτητο να μειώσει όλα τα βιζόν», δηλαδή. 15 έως 17 εκατομμύρια ζώα με γούνες.

Η μετάλλαξη ενός ιού είναι φυσιολογική και μια μετάλλαξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμπεριφέρεται διαφορετικά, λένε οι επιστήμονες. Επιπλέον, ο καθορισμός των συγκεκριμένων συνεπειών μιας μετάλλαξης είναι πολύπλοκος. Αλλά εάν αυτή η μετάλλαξη δεν έχει οδηγήσει σε πιο σοβαρές επιπτώσεις στους ανθρώπους, οι δανικές αρχές πιστεύουν ότι χαρακτηρίζεται από χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των ανθρώπινων αντισωμάτων, η οποία απειλεί την ανάπτυξη ενός εμβολίου. εναντίον του Covid-19. Αυτή η μετάλλαξη εντοπίστηκε σε πέντε διαφορετικές εκμεταλλεύσεις. Τα 12 ανθρώπινα κρούσματα που εντοπίστηκαν βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα της Γιουτλάνδης (δυτικά), την περιοχή με τη μεγαλύτερη αναπαραγωγή στη Δανία. Αυτές οι ανθρώπινες περιπτώσεις δεν είναι πλέον φορείς του μεταλλαγμένου ιού, ωστόσο, σύμφωνα με το SSI.

Η Δανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας δέρματος βιζόν στον κόσμο, μια δραστηριότητα που έχει κάνει την περιουσία περισσότερων στο μικρό σκανδιναβικό βασίλειο. Μετά τις πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στο βιζόν, η Κοπεγχάγη είχε ήδη ξεκινήσει φέτος το καλοκαίρι μια τεράστια εκστρατεία σφαγής σε μολυσμένες εκμεταλλεύσεις, η οποία είχε επεκταθεί τον Οκτώβριο σε γειτονικά αγροκτήματα λόγω της εκδήλωσης της επιδημίας Covid -19. Από τη Δευτέρα, οι αρχές είχαν ήδη σφαγιάσει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια ζώα. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί αποζημίωση στους κτηνοτρόφους. Ο τομέας απασχολεί περίπου 6.000 άτομα στο σκανδιναβικό βασίλειο των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων.

 

Τις τελευταίες επτά ημέρες, στις 783 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν στην περιοχή, η ανίχνευση έχει εντοπίσει μια φάρμα μινκ ως την προέλευση της μόλυνσης, σύμφωνα με τις αρχές. Αρκετές ύποπτες περιπτώσεις μετάδοσης βιζόν σε ανθρώπους είχαν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, ειδικά στις Κάτω Χώρες, οι οποίες σκότωσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο από αυτά τα θηλαστικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ