Ζεν ηρεμία: 15 φράσεις για να ζεις διαφορετικά


Ζεν ηρεμία: Διάβασε μερικές φράσεις για να ζεις διαφορετικά. Η φιλοσοφία του Ζεν έχει τις ρίζες της στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ., όταν η κινεζική σκέψη ήλθε σε επαφή με τις βασικές αρχές του Ινδουισμού μέσω του Βουδισμού . Κάτι που έχει ήδη σηματοδοτήσει μια βασική στιγμή στη ζωή μας.

Αυτή η φιλοσοφία αγκαλιάστηκε από την Ιαπωνία, γύρω στο 1200, και καλλιεργήθηκε με το όνομα Ζεν. Από εκεί μοιράστηκε σε όλο τον κόσμο φτάνοντας στη δυτική μας σκέψη με μεγάλη δύναμη. Η επιρροή και η ένταξή του στον πολιτισμό μας προήλθε επίσης από μεγάλους καλλιτέχνες όπως η Madonna και αθλητές όπως ο Tiger Woods, καθώς στη ζωή τους απολαμβάνουν τα οφέλη αυτής της φιλοσοφίας όταν πρόκειται να καθοδηγήσουν τον εαυτό τους.

Η φιλοσοφία του Ζεν στοχεύει στη διδασκαλία με βάση την προσοχή σε κάθε στιγμή, επικεντρωμένη μόνο στο «εδώ και τώρα».  Μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες φράσεις η αφομοίωση αυτών των οποίων θα σας επιτρέψει να δείτε τη ζωή με διαφορετικό και θετικό τρόπο, να βρείτε απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

  1. Μην μιλάτε εκτός εάν μπορείτε να βελτιώσετε τη σιωπή.
  2. Το ταξίδι των χιλίων μιλίων ξεκινά με το πρώτο βήμα.
  3. Μην φοβάστε να καθυστερήσετε, φοβάστε να σταματήσετε
  4. Η ευτυχία ενός ανόητου είναι επίσης ανόητη.
  5. Η καμπίνα όπου γελάς είναι πιο άνετη από το παλάτι όπου βαριέσαι

  1. Να κοιτάζετε πάντα τα πράγματα από τη φωτεινή πλευρά , εάν δεν υπάρχει, τρίψτε τις σκοτεινές πλευρές μέχρι να λάμψουν.
  2. Αυτός που επισημαίνει τα ελαττώματα σας δεν είναι πάντα εχθρός σας. αυτός που μιλάει για τις αρετές σου δεν είναι πάντα φίλος σου.
  3. Μην ανησυχείτε αν δεν ξέρετε κάτι, ανησυχείτε εάν δεν θέλετε να μάθετε.
  4. Ανεξάρτητα από το πόσο φυσάει ο άνεμος, το βουνό δεν θα υποκύψει σε αυτό.
  5. Όσοι μπορούν να κοκκινίσουν δεν μπορούν να έχουν μαύρη καρδιά.
  6. Το άτομο που μπόρεσε να μετακινήσει το βουνό ξεκίνησε μετακινώντας μερικές μικρές πέτρες.

  1. Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε ένα δέντρο ήταν πριν από 20 χρόνια. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι σήμερα
  2. Αυτό που καθορίζει την κατάσταση της ευτυχίας ή της δυστυχίας κάθε ατόμου δεν είναι το ίδιο το γεγονός, αλλά τι σημαίνει το γεγονός για αυτό το άτομο.
  3. Το ποτήρι δεν είναι ούτε μισό γεμάτο ούτε μισό άδειο. Το γυαλί είναι απλά ένα ποτήρι και το περιεχόμενό του αλλάζει διαρκώς με την αντίληψή σας
  4. Ένα πράγμα: πρέπει να περπατήσετε και να δημιουργήσετε το μονοπάτι περπατώντας. Δεν θα βρείτε μια διαδρομή που έχει ήδη γίνει. Δεν είναι φθηνό να επιτύχουμε την υψηλότερη συνειδητοποίηση της αλήθειας. Θα πρέπει να δημιουργήσετε το μονοπάτι περπατώντας μόνοι σας. Ο δρόμος δεν είναι ήδη σε αναμονή. Είναι ακριβώς όπως ο παράδεισος: τα πουλιά πετούν αλλά δεν αφήνουν ίχνη. Δεν μπορείτε να τα ακολουθήσετε. Δεν υπάρχουν ίχνη πίσω.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ