ΠΟΥ Σχολεία: Προτρέπει τις κυβερνήσεις των χωρών για ανοιχτά εκπαιδευτικά Ιδρύματα


ΠΟΥ Σχολεία: Κάλεσμα στις κυβερνήσεις των χωρών να μην κλείσουν τα σχολεία, παρά μόνο αν αυτό είναι ένα ύστατο μέτρο, απηύθυνε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η γηραιά ήπειρος γνωρίζει αυτήν τη στιγμή μια «έκρηξη» στον αριθμό κρουσμάτων της νόσου Covid-19 και δεν πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της εναντίον της πανδημίας.

«Παρατηρούμε μια έκρηξη» μολύνσεων με «ένα εκατομμύριο επιπλέον κρούσματα σε μονάχα λίγες ημέρες» στην Ευρώπη και «βλέπουμε επίσης τη θνητότητα να αυξάνεται σιγά – σιγά», υπογράμμισε ο Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε» και «αυτή θα είναι μια περίοδος λίγο δύσκολη, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό», τόνισε.

Η ζώνη της Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που περιλαμβάνει 53 χώρες μεταξύ αυτών τη Ρωσία, έχει καταγράψει περισσότερα από 11,8 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 295.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με το πίνακα επιτήρησης του οργανισμού.

Τις τελευταίες 7 ημέρες, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια νέα κρούσματα εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν 19.500 θάνατοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, «με τη γενικευμένη χρήση της μάσκας και έναν αυστηρό έλεγχο των συναθροίσεων, μπορούμε να σώσουμε περισσότερες από 261.000 ζωές έως τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη».

«Η υφιστάμενη κατάσταση δεν αποτελεί επιλογή» και ο ΠΟΥ καλεί τα κράτη να λάβουν «στοχευμένα και αναλογικά» μέτρα για να ανακόψουν την αύξηση των κρουσμάτων και της θνητότητας.

Ωστόσο, κρίνει πως τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά «μέχρις εσχάτων» και να μην κλείσουν παρά μόνον ως ύστατο μέτρο.

«Δεν υπάρχει λόγος να πούμε πως τα σχολεία είναι ένας από τους βασικούς φορείς διασποράς», διαβεβαίωσε ο Χανς Κλούγκε. Και πρόσθεσε: «Πρέπει να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά έως το τέλος, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υπάρξει μια γενιά χαμένη από την Covid-19».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ