Στάση σώματος: Συμβουλές για τηλεργασία χωρίς να υποφέρει η πλάτη σου

Στάση σώματος: Συμβουλές για τηλεργασία χωρίς να υποφέρει η πλάτη σου. Όταν αλλάζουμε τον χώρο εργασίας μας και το γραφείο μας για να εγκατασταθούμε στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να χάσουμε την άνεση και την εργονομία.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη και στον αυχένα, μεταξύ άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την κακή στάση του σώματος και τις κακές συνήθειες εργασίας. Εάν εργάζεστε από το σπίτι, μην παραμελήσετε την άνεση και την υγεία σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να το επιτύχετε.

 

Το πρόβλημα είναι ότι στο σπίτι δεν έχουμε πάντα τον σωστό χώρο για να δημιουργήσουμε το δικό μας γραφείο με την εργονομία που χρειάζεται ο χώρος εργασίας μας. Εάν η τηλεργασία σας έχει επίσης πιάσει την προσοχή σας, σας δίνουμε πολλές συμβουλές ώστε να μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, χωρίς να υποφέρετε από την πλάτη και τον τραχήλου της μήτρας σας και με τις ίδιες εγγυήσεις όπως στο συνηθισμένο γραφείο σας.  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι παύσεις. Η εργονομία των επίπλων μας δεν έχει σημασία αν δεν σηκωθούμε από την καρέκλα εντός 8 ωρών εργασίας, τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση των μυών. Σηκωθείτε από τη θέση σας μία φορά την ώρα και ενεργοποιήστε τους μυς, μετακινήστε το λαιμό σας αργά σε ημικύκλια, από τον ώμο στον ώμο, τεντώστε τα χέρια σας, την πλάτη σας και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να μετακινήσετε τα πόδια σας . Αυτό θα σας σώσει από πολλούς ανεπιθύμητους μυϊκούς πόνους.

Η στάση του σώματος είναι επίσης απαραίτητη για την αποφυγή μυϊκού πόνου. Κρατήστε τα χέρια σας σε γωνία 90º προς το σώμα σας, βεβαιωθείτε ότι η πλάτη σας υποστηρίζεται πλήρως από το πίσω μέρος της καρέκλας και ότι η οθόνη είναι στο επίπεδο των ματιών , οπότε δεν χρειάζεται να τεντώσετε το λαιμό σας. Εάν έχετε φορητό υπολογιστή και πρέπει να πιέσετε το λαιμό σας προς τα κάτω για να κοιτάξετε την οθόνη, πάρτε ένα ανυψωτικό οθόνης. Καταλαμβάνουν λίγο χώρο και ο αυχένας σας θα το εκτιμήσει!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here