Αναβαθμίστηκε η Ελλάδα από τη Moody’s – Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών


Θετικά νέα για την οικονομία της Ελλάδας καθώς η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Ικανοποίηση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη βαριά σκιά της πανδημίας που πλανάται πάνω από όλο τον πλανήτη, με την Ευρώπη να είναι στα «κόκκινα» λόγω του κορονοϊού, προέκυψε κι ένα θετικό νέο για την Ελλάδα. Ο πιο «σκληρός» οίκος αξιολόγησης, η Moody’s, αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με αρμόδιες πηγές εκτιμήθηκε πως η αναβάθμιση αυτή θα ήταν διπλή, αν οι συνθήκες ήταν φυσιολογικές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως καθοριστικό ρόλο για αυτή την εξέλιξη έπαιξε η αντοχή της ελληνικής οικονομίας μέσα στην πανδημία αλλά και μεταρρυθμίσεις που «τρέχουν» στη διάρκεια αυτής της δύσκολης συγκυρίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, κάνοντας λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της. Όπως εξήγησε συνιστά απόδειξη της αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης.

«O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας. Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της. Μάλιστα, η αξιολόγηση έγινε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και των επιμέρους εθνικών οικονομιών, καθώς και υψηλής αβεβαιότητας που η πανδημία έχει επιφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Κλείνοντας, ο Χρήστος Σταϊκούρας σχολίασε: «Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή, την οικονομία της πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και συνεκτική».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ