Lockdown στην Ελλάδα: To ωράριο των σούπερ μάρκετ – Ποια καταστήματα θα ανοίξουν


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις:Σε αναστολή λειτουργίας έχει μπει η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων, λόγω του καθολικού lockdown, που ισχύει από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Τι ώρα θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ, ποια άλλα καταστήματα εξακολουθούν να λειτουργούν.

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι και τα ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30.

Παράλληλα, προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, όπως αυτές του Μαρτίου.

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Υπενθυμίζεται πως για τη μετάβαση στα σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 2: «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους».

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, εντός των καταστημάτων τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Ποια άλλα καταστήματα λειτουργούν

Ακόμη, επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’οίκον (e-shop κτλ.)

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ.

Λειτουργούν ακόμα:

  • Καθαριστήρια
  • Περίπτερα (24ώρο)
  • Φαρμακεία
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών
  • Pet shops
  • Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου
  • Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ