Θερμοκρασία σώμα κορωνοϊός: ο πυρετός και η πανδημία

Θερμοκρασία σώμα κορωνοϊός: Για σχεδόν 200 χρόνια, η «φυσιολογική» θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος έχει καθοριστεί ως 37,0 βαθμούς Κελσίου (ή 98,6 βαθμοί Φαρενάιτ για όσους συνδέονται με τις ιδιαιτερότητες αυτής της κλίμακας θερμοκρασίας)

Η σημασία αυτού του «κανόνα» και της επικαιρότητας σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, χρησιμοποιείται με αυτό το σημείο εκκίνησης για τη μέτρηση πυρετών (και, αντίθετα, καταστάσεων όπως η υποθερμία).

Θερμοκρασία σώμα κορωνοϊός: Τι πραγματικά συμβαίνει;

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σώματος αναφέρονται με συνέπεια σε υγιείς ενήλικες. Επιπλέον, όπου οι 37,0 βαθμοί Κελσίου φαίνεται να είναι ο κανόνας τα τελευταία 180 χρόνια, τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, η μέση θερμοκρασία σώματος μειώθηκε.

Γενικά αυτό σχετίζεται με δεδομένα που συγκεντρώνονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αν και πιο πρόσφατες ιατρικές πληροφορίες σηματοδοτούν τον ίδιο τύπο μείωσης μεταξύ του Tsimane (επίσης γνωστού ως Chimane, οι οποίοι είναι αυτόχθονες πληθυσμοί που κατοικούν στους Βολιβιανούς στο Amazon).

Όσον αφορά τα νέα δεδομένα , σύμφωνα με 35.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση θερμοκρασία σώματος είναι τώρα χαμηλότερη στους 36,6 βαθμούς Κελσίου (ή 97,9 ° F). Με βάση τα δεδομένα των ΗΠΑ, η πτώση είναι ακόμη πιο έντονη, στους 36,4 βαθμούς Κελσίου (ισοδύναμη με 97,5 ° F).

Ωστόσο, τα δεδομένα που σχετίζονται με τον πληθυσμό Tsiamne επέτρεψαν στους ερευνητές να παρακολουθούν σταδιακά την πτώση της θερμοκρασίας, καθώς ένα έργο έχει λάβει μια σειρά θερμοκρασιών κάθε χρόνο (κατά τη διάρκεια δέκα ετών).

Αυτά τα σημεία δεδομένων δείχνουν μια σχετική ταχεία μείωση της μέσης θερμοκρασίας σώματος με ρυθμό 0,2 βαθμούς Κελσίου (ή 0,09 ° F) ετησίως. Αυτό οδήγησε στις τυπικές θερμοκρασίες σώματος Tsimane να ανέρχονται σε μέση τιμή 36,5 βαθμούς Κελσίου (97,7 ° F).

Θερμοκρασία σώμα κορωνοϊός: Τι προκάλεσε αυτή τη μετατόπιση της ανθρώπινης φυσιολογίας;

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή είναι μια προσαρμοστική απάντηση στη σύγχρονη ζωή, όπου η ανθρωπότητα έχει βιώσει χαμηλότερο ποσοστό λοιμώξεων λόγω βελτιωμένης υγιεινής, καθαρού νερού, εμβολιασμών και ευρύτερης κάλυψης της ιατρικής περίθαλψης.

Ωστόσο, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης είναι υψηλότερα στη Βολιβία από το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ, η μείωση των ποσοστών μόλυνσης δεν μπορεί να είναι η μόνη εξήγηση. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη μελέτη για την κατανόηση του φαινομένου, βασιζόμενο σε επιδημιολογικά και κοινωνικοοικονομικά δεδομένα. Η έρευνα έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Science Advances , με το άρθρο με τίτλο “Ταχεία πτώση της θερμοκρασίας του σώματος σε έναν τροπικό ανθρώπινο πληθυσμό”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here