Regeneron αντισώματα: Εκτιμήσεις για παραγωγή 300.000 δόσεων κοκτέιλ κορωνοϊού


Regeneron αντισώματα: Όπως πολλές φαρμακοβιομηχανίες,  η Regeneron ανταποκρίθηκε γρήγορα στην πανδημία COVID-19 και ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου μέσω δοκιμών για να ανακαλύψει τη θεραπεία που θα καταπολεμήσει τον κορωνοϊό. Τώρα που το κοκτέιλ αντισωμάτων της δίνει υποσχέσεις για την αποτελεσματικότητά του – και καθώς η μαζική πανδημία φτάνει σε νέα ύψη στις ΗΠΑ – η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειές της για την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων δόσεων.

Καθώς η Regeneron περιμένει νέα από το FDA σχετικά με τη νέα θεραπεία της, η εταιρεία παράγει εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η εταιρεία αναμένει να έχει ετοιμάσει δόσεις 2,4 γραμμάρια για περίπου 80.000 ασθενείς έως τα τέλη Νοεμβρίου και 200.000 δόσεις έτοιμες μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής Γιώργος Γιανκόπουλος.  Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, η Regeneron αναμένει ότι θα έχει περίπου 300.000 δόσεις έτοιμες για χρήση.

Καθώς ο οργανισμός αξιολογεί τα κοκτέιλ αντισωμάτων, η νόσος COVID-19 «σφυροκοπά» ξανά τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ ανέφεραν τον υψηλότερο αριθμό μονοήμερων νέων κρουσμάτων  άνω των  120.000.

Πέρα από το σχέδιό του να παράγει 300.000 δόσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου, η Regeneron συνεργάστηκε με τη Roche για να επεκτείνει περαιτέρω τη χωρητικότητα. Η εταιρεία αναμένει ότι «θα είναι σε θέση να κάνει σημαντικά περισσότερα το επόμενο έτος από ό, τι μπορούσαμε να φτιάξουμε φέτος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Leonard Schleifer.

Η Regeneron θα έχει ένα ολόκληρο έτος για την παρασκευή δόσεων το 2021, επισήμανε και θα διαθέσει περισσότερες εγκαταστάσεις που είναι «λειτουργικές και αφιερωμένες» στην παραγωγή του φαρμάκου. Εν τω μεταξύ, η Roche «εργάζεται πολύ σκληρά για να φέρει στο διαδίκτυο πολύ βελτιωμένη και μεγάλη παραγωγική ικανότητα», δήλωσε ο Schleifer.

Η φαρμακοβιομηχανία εντάχθηκε στην έρευνα COVID-19 στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς το ξέσπασμα ήταν στα αρχικά του στάδια, δοκιμάζοντας εκατοντάδες αντισώματα εξουδετέρωσης ιών σε ποντίκια και βλέποντας πώς συγκρίθηκαν με αντισώματα ανθρώπων που επέζησαν του νέου κοροναϊού. Τον Ιούνιο, η εταιρεία μετακίνησε δύο αντισώματα που συνθέτουν το κοκτέιλ της σε δοκιμές σε ανθρώπους και άρχισε να προετοιμάζεται για μεγαλύτερη κλίμακα κατασκευής. Η εταιρεία ανέφερε τα πρώτα αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο και αναζήτησε το «πράσινο φως» έκτακτης ανάγκης του FDA τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ