Μειωμένα ενοίκια: Δείτε τον νέο τρόπο αποζημίωσης των ιδιοκτητών


Σχετικά με την μείωση των ενοικίων («κούρεμα») που είναι υποχρεωτική και καθορίστηκε στο 40%, αυτή περιλαμβάνει τα ενοίκια κλειστών/πληττόμενων επιχειρήσεων, την πρώτη κατοικία εργαζομένων σε αναστολή και την φοιτητική στέγη παιδιών εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή.

Με αρχή τα μισθώματα του Νοεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η κυβέρνηση προχωράει σε έναν νέο τρόπο αποζημίωσης των περίπου 400.000 ιδιοκτητών ακινήτων για το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων.

Από το μοντέλο του συμψηφισμού με μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις, που είχε προκαλέσει την αντίδραση των ιδιοκτητών, αποφασίστηκε, ως αποζημίωση, το 50% της ζημίας που υφίστανται από το «κομμένο» ενοίκιο στο εισόδημά τους να πιστώνεται από το κράτος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Παραδείγματα:

  • Εάν ένας ιδιοκτήτης λαμβάνει μηνιαία ενοίκια 2.000 ευρώ, με το «κούρεμα» των ενοικίων κατά 40%, έχει απώλειες εισοδήματος ύψους 800 ευρώ. Με το νέο μοντέλο, δικαιούται αποζημίωση 400 ευρώ, που θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του.
  • Εάν ένας λαμβάνει ενοίκιο 1000 ευρώ θα πάρει τον Νοέμβριο 600 ευρώ. Από τα 400 ευρώ που χάνει θα πάρει επιστροφή από το κράτος 200 ευρώ.
  • Εάν ένας λαμβάνει ενοίκιο 600 ευρώ θα πάρει τον Νοέμβριο 360 ευρώ. Από τα 240 ευρώ που χάνει θα πάρει επιστροφή από το κράτος 120 ευρώ.
  • Εάν ένας λαμβάνει ενοίκιο 300 ευρώ θα πάρει τον Νοέμβριο 180 ευρώ. Από τα 120 ευρώ που χάνει θα πάρει επιστροφή από το κράτος 60 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την είσπραξη του ποσού της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην απώλεια του Νοεμβρίου, ο δικαιούχος ιδιοκτήτης θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονικά στο TAXISnet δήλωση απώλειας εισοδήματος (δήλωση Covid) για τον Νοέμβριο. Η αποζημίωση θα καταβληθεί το δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ