Η Εύη Φραγκάκη στο νοσοκομείο: Τι συνέβη στη δημοσιογράφο;


Στο νοσοκομείο βρίσκεται η Εύη Φραγκάκη, γεγονός που αποκάλυψε η ίδια μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η γνωστή δημοσιογράφος έσπευσε να καθησυχάσει τους διαδικτυακούς φίλους της σημειώνοντας ότι δεν κόλλησε κορονοϊό, αλλά έπαθε μία λοίμωξη εξαιτίας του άγχους.

“Ξέρετε τώρα… τα γνωστά, τα τετριμμένα, τα κλασικά: «την υγειά μας να’χουμε, όλα τα άλλα γίνονται», «μη σε τρώει το άγχος», «τι ανάγκη έχεις εσύ» και εγώ θα προσθέσω με τη σειρά μου «δάσκαλε, που δίδασκες, και νόμο δεν εκράτεις».

Χρειάστηκε να νοσηλευτώ όχι για κάποιον από τους… διάσημους ιούς, αλλά για μια άσχετη και, κυρίως, απρόβλεπτη φλεγμονή. Την οποία, όπως ενημερώθηκα, εν ολίγοις προκάλεσε το άγχος μου και, ως παράλληλη δράση, και η ελαττωμένη προσοχή στην υγεία μου, στον εαυτό μου.

Χωρίς πολλά λόγια, λοιπόν, κατάλαβα περίτρανα τρεις αλήθειες:
* το σώμα εισπράττει ο,τι νιώθει η ψυχή
* όσο και αν πιέζουμε τους άλλους να αλλάξουν κάτι στραβό, πιέζεται μόνο ο εαυτός μας, οι άλλοι δεν πρόκειται να αλλάξουν το παραμικρό, αν δεν θέλουν εκείνοι. Νόμος.
* αν δεν προσέχουμε εμείς εμάς, δε θα μας προσέξει κανένας πιο πολύ. Γι’ αυτό και για όλα τα παραπάνω, προσέχετε τον εαυτό σας, μαζί του θα ζείτε μια ζωή σίγουρα!

Κάνετε πάντα, λοιπόν, αυτό που λέει η καρδούλα σας. Δε σημαίνει πάντα ότι αυτό θα φέρει ρήξη. Μπορεί και να γίνουν οι ζητούμενες μετατοπίσεις και από τους άλλους, ομαλά, ήρεμα, αναίμακτα. Αν δεν το δοκιμάσετε, άλλωστε, δε θα το μάθετε ποτέ. Και αν τελικά επέλθει ρήξη, θυμίστε μου, αλήθεια, πότε είπαμε ότι τa comfort zones είναι γοητευτικότερα…;”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ