Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά – Νέο βιβλίο από τη Δρ. Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη


Μια αχώριστη παρέα η Νινού, το αγόρι με τα Λιλά μαλλιά και ο Μοκύλης ζουν όλοι μαζί σε ένα όμορφο σπίτι πάνω στο βουνό.

Η ζωή κυλάει γλυκά μες στα γέλια και στα χρώματα ώσπου μια μέρα κατεβαίνουν απειλητικά από to βουνό οι αγριόγατες. Πόσο μεγάλες ανατροπές θα φέρουν και πώς θα τις αντιμετωπίσει η παρέα;

Μια ιστορία για τη φιλία, για τις αχώριστες παρέες που κάποτε αναγκάζονται να χωριστούν και για τα συναισθήματα που δεν χρειάζεται να είναι ούτε άσπρα, ούτε μαύρα. Μπορεί να είναι και… Λιλά!

Αναζητήστε το βιβλίο στα καλά βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις www.onceuponabook.gr

Εικονογράφηση: Μαιρηλία Φωτιάδου
Έκδοση: Once Upon a Book, Νοέμβριος 2020
Κατηγορία: Παιδικό βιβλίο/Παραμύθια
Ηλικία: από 4 ετών
ISBN: 978-618-83969-2-0
Διαστάσεις: 28 x 20cm
Σελίδες: 36

Η συγγραφέας

Δρ. Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη

Η Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη γεννήθηκε στην Κοζάνη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο, ενώ εργάστηκε στη Γάνδη ως κλινική φυσικοθεραπεύτρια και στο Λονδίνο ως Επίκουρη Καθηγήτρια, στο Πανεπιστήμιο University of East London.

Συνέχισε με σπουδές στην Εκπαίδευση, στο Λονδίνο. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Εξωτερική Εξετάστρια στο University of Hertfordshire. Αγαπά και ασχολείται πολλά χρόνια με τη μουσική (πιάνο, χορωδία και κλασσικό τραγούδι).

Από μικρή, έβρισκε διέξοδο στο γράψιμο, όπου αποτύπωνε τα συναισθήματα και τα καθημερινά της βιώματα. Η γέννηση της κόρης της, Ελισάβετ, της έδωσε την αφορμή να αρχίσει να πλάθει παιδικές ιστορίες. Μετά από την παρακολούθηση σεμιναρίων Συγγραφής και Δημιουργικής Γραφής, αυτές οι ιστορίες απέκτησαν ολοκληρωμένη μορφή με αποτέλεσμα τη συγγραφή των βιβλίων: «Το όνομά της ήταν Μπουμπού και δεν ήταν συνηθισμένη στη ζέστη», «Το όνομά του ήταν Ρόκο και δεν ήταν μια συνηθισμένη βόλτα» και το νεότερο «Λιλά μαλλιά και σύννεφα ψηλά». Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Once Upon a Book.

Ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της Νότη, την κόρη τους Ελισάβετ και τα σκυλάκια τους Μόλλυ και Κένζο.

Εκδόσεις Once Upon a Book * Δημοκρίτου 6, Αθήνα 10671 * Τηλ. 210-3641929 [email protected] * www.onceuponabook.gr

Η εικονογράφος

Μαιρηλία Φωτιάδου

Η Μαιρηλία Φωτιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ενώ έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΜΠ «Συντήρηση και αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων».

Εργάζεται ως αρχιτέκτονας ενώ παράλληλα καλλιεργεί την κλίση και την αγάπη της για την ζωγραφική και το σκίτσο. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια παιδικής εικονογράφησης. Είναι μεγάλη της χαρά να δημιουργεί ζωγραφιές για παραμύθια για να τις απολαμβάνουν μικρά και μεγάλα παιδιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ