Κύπρος: Έτοιμη για lockdown μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο


Προβληματισμό και σκέψεις για καθολικό lockdown στην χώρα μας, φέρνει το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που σημειώθηκε το Σάββατο αλλά και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία μας, ο οποίος ολοένα και αυξάνεται

Το Σάββατο, καταγράφηκε ο ψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων COVID-19, από την εμφάνιση της πανδημίας στην Κύπρο, σπάζοντας το φράγμα των 300, και συγκεκριμένα 314, με ένα νέο cluster 92 θετικών στον ιό, σε σφαγείο στη Λευκωσία, το μεγαλύτερο που εντοπίστηκε μέχρι σήμερα. Την Κυριακή ανακοινώθηκαν άλλα 116 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από σύνολο μόλις 2.803 εργαστηριακών εξετάσεων, αλλά και ο υψηλότερος αριθμό νοσηλευομένων από την ημέρα έναρξης της πανδημίας, καθώς στα δύο νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά 77 ασθενείς.

Νέες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιείται στις 19:00 σήμερα, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας.

Μετά από το αρνητικό ρεκόρ του Σαββάτου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε την Κυριακή μετά το μεσημέρι, ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας και λήψη σχετικών αποφάσεων μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν σημειωθεί.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ

Μόνο την τελευταία βδομάδα, ανακοινώθηκαν 1.308 νέα κρούσματα και δύο θάνατοι ασθενών με covid-19. Ανάμεσα σε αυτά, τα 39 εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στην Λεμεσό και 92 σε σφαγείο στην επαρχία Λευκωσίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας, ανέρχεται στα 5,987.

“ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ” ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ

Τη Δευτέρα νοσηλεύονταν συνολικά 40 ασθενείς τόσο στο νοσοκομείο αναφοράς, όσο και στην μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας. Τρεις ημέρες μετά και συγκεκριμένα την Πέμπτη ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν εκτοξεύτηκε σε εξήντα πέντε. Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο ο αριθμός έφτασε τους 70 νοσηλευόμενους, ενώ μέχρι χθες 69 άτομα νοσηλεύονταν στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ