Κορονοϊός: Εφιάλτης – 1.490 νέα κρούσματα και 41 νεκροί σε 24 ώρες – 239 διασωληνωμένοι


Κρούσματα σήμερα: Σε 1.490 ανέρχονται τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (09/11) ο ΕΟΔΥ

Από αυτά, τα 390 εντοπίστηκαν στην Αττική και 412 στην Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, 239 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στον αριθμό ρεκόρ των 41.

«Πρέπει όλοι να τηρούμε με ευλάβεια και σύνεση τα μέτρα. Η βασική διαφορά του νέου lockdown είναι ότι αυτή τη φορά η κοινωνία μας είναι εξαντλημένη», ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν από όλους αναμένω μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να δούμε μείωση των νέων κρουσμάτων», πρόσθεσε.

«Ισχυρότατη η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech», δήλωσε από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Στην Ελλάδα η πανδημία έχει περάσει σε επίπεδα επιθετικής αύξησης. Έχει εκρηκτικές δυνατότητες. Ακόμα έχουμε δρόμο να διανύσουμε», ανέφερε σε δραματικό τόνο ο κ. Μαγιορκίνης.

Προσθεσε ότι η πανδημία επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα και ειδικότερα για την Ευρώπη είπε ότι βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της με 3.000 ανθρώπους να καταλήγουν ανά μέρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ