Τουρκία: Νέος υπουργός Οικονομικών ο Λουτφί Ελβάν


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Λουτφί Ελβάν, νέο υπουργό Οικονομικών της χώρας.

Ο διορισμός του Ελφάν, που δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έγινε λίγες ώρες μετά αφότου ο Ερντογάν έκανε δεκτή την αιφνιδιαστική παραίτηση του γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Την Κυριακή ο Αλμπαϊράκ γνωστοποίησε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε νέο κεντρικό τραπεζίτη τον Νατζί Αγκμπάλ.

«Κατόπιν αξιολόγησης του προέδρου μας, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ να παραιτηθεί έγινε δεκτό», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν «θαυμάζει τις επιτυχίες» που είχε ο γαμπρός του κατά τη διετή θητεία του στο υπουργείο, πρόσθεσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Εκτιμά το έργο του ο πρόεδρος, δέχεται την παραίτησή του»

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η χώρα κατάφερε να έχει τη λιγότερη δυνατή ζημιά σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση σε όλο τον πλανήτη. Παραλείπεται προφανώς από την ανακοίνωση το γεγονός ότι η λίρα κατρακυλάει διαρκώς και έφτασε σε ιστορικό χαμηλό, ενώ αναφέρεται πως οι επιτυχίες της τουρκικής οικονομίας ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε ως υπουργός Οικονομικών ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

«Σε μια περίοδο όπου ακόμα και ανεπτυγμένες χώρες αντιμετώπισαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα επιτεύγματα του υπουργού εκτιμήθηκαν από τον πρόεδρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση που κλείνει υπογραμμίζοντας:

«Όπως είναι γνωστό, το απόγευμα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2020, ο υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, δημοσίευσε μια δήλωση σε έναν από τους λογαριασμούς του στα social media ζητώντας να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας. Στο τέλος της αξιολόγησης που έκανε ο πρόεδρος, το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, έγινε αποδεκτό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ