Wall Street: Θεαματική άνοδος για τον Dow Jones μετά τις εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Εκλογές ΗΠΑ – 2020 – Εμβολίου κατά του κορονοϊού – Όλες οι ειδήσεις: Με μικτές τάσεις αλλά και… ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στο χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με θεαματική άνοδο, μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού μετά τις ανακοινώσεις για το «αποτελεσματικό» κατά «90%» υποψήφιο εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech.

Ο βιομηχανικός δείκτης έσπασε ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στον αντίποδα, ο δείκτης του τομέα της τεχνολογίας υποχώρησε.

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τροφοδότησε επιπλέον το αισιόδοξο κλίμα, με τις μετοχές blue-chip του Dow Jones να κάνουν άλμα κοντά στο 5,7%.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Pfizer απογειώθηκε (+7,68%), ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της BioNTech (+13,91%).

Άλμα κατέγραψαν και οι μετοχές εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο από μήνες απαγόρευσων ταξιδιών και την επιβολή lockdown. Η μετοχή της Boeing Co κατέγραψε σημαντικά κέρδη, ενώ οι κλάδοι αεροπορικών και κρουαζιέρας κινήθηκαν ανοδικά μεταξύ 18% και 35%.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 834,57 μονάδων (+2,95%), στις 29.157,97 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν μεγάλα ονόματα του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε αντίθετα με πτώση 181,45 μονάδων (–1,53%), στις 11.713,78 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 41,06 μονάδων (+1,17%), στις 3.550,65 μονάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ