Φάουτσι: «Εξαιρετική» η επίδοση του εμβολίου της Pfizer – Ελπίδες και για το εμβόλιο της Moderna


Εμβόλιο κατά του κορονοϊο: Ο Άντονι Φάουτσι δήλωσε τη Δευτέρα (9/11) ότι το εμβόλιο του κορωνοϊού της Pfizer θα μπορούσε να χορηγηθεί στους πολίτες έως το τέλος του έτους

Μιλώντας στο CNNi, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ είπε ότι υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο – το οποίο σύμφωνα με την φαρμακευτική εταιρεία αποδείχθηκε 90% αποτελεσματικό – αλλά είναι «πολύ πιθανό» ότι ο εμβολιασμός θα μπορούσε να αρχίσει να χορηγείται έως τα τέλη του έτους.

«Μπορεί να έχουμε δόσεις που μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, πιθανώς έως τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, αποκαλώντας την ανακοίνωση της Pfizer «πραγματικά μεγάλη υπόθεση»

Παράλληλα επανέλαβε ότι είχε πει και νωρίτερα τη Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ότι είναι πιθανό ότι θα έχουμε περισσότερα από ένα εμβόλια που είναι αποτελεσματικά.

Ο ίδιος εκτίμησε σύμφωνα με το Bloomberg, ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει η Moderna ενδέχεται να έχει παρόμοια αποτελεσματικότητα με το εμβόλιο της Pfizer, επειδή βασίζεται στην τεχνολογία mRNA.

Ο Δρ. Φάουτσι, έχει κατά καιρούς αναφέρει ότι ένα εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 50-60%, δεδομένης της έντασης της πανδημίας, θα είναι αποδεκτό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ