Κορονοϊός στην Κίνα: 22 κρούσματα σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Είκοσι δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 33 την προηγουμένη, ανακοίνωσε την Τρίτη (10/11) το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Ένα από τα κρούσματα οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκε στη Σαγκάη, ενώ τα υπόλοιπα 21 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό.

Το υπουργείο ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 25 ασυμπτωματικοί φορείς, έναντι εννέα την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δημοσιοποιεί.

Άλλοι 20 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία. Σε κινεζικές δομές υγείας νοσηλεύονται 426 ασθενείς, έξι σε σοβαρή κατάσταση, κατά το υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 — ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από την άνοιξη — επί συνόλου 86.267 ανθρώπων που μολύνθηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ