Εμβόλιο κορονοϊού – Γώγος: 11 εμβόλια είναι σε φάση 3 – Γενάρη, Φλεβάρη στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις


Εμβόλιο κορονοϊού: Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και απάντησε σε ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες αυτές τις μέρες του lockdown και φυσικά για το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Με το εμβόλιο πάμε καλά. Μέσα σε αυτό το χαλασμό που γίνεται τελευταία, περνάμε πολύ δύσκολα. Το ξέρει ο κόσμος. Υπάρχει τεράστια πίεση, άγχος. Πρέπει να περάσουμε αυτό τον κάβο των 1-2 εβδομάδων, για να μπορέσουμε να μπούμε σε μία ύφεση και να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων».

Για το εμβόλιο της Pfizer:

«Πάρα πολύ υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας. Το 90% είναι απρόσμενο, είναι πολύ υψηλό. Είναι στο επίπεδο των εμβολίων για τα παιδικά νοσήματα, όπως η ιλαρά, που είναι σχεδόν 100%».

Υπάρχουν 11 εμβόλια στη φάση 3 – Πότε θα έρθει στην Ελλάδα

Στην ερώτηση του Ιορδάνη Χασαπόπουλου για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα, ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος: «Όλα θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση. Όταν ολοκληρωθεί η φάση 3, όχι μόνο του εμβολίου της Pfizer, είναι ακόμα 3-4 εμβόλια. Έντεκα εμβόλια είναι σε φάση 3 και από αυτά τα 4-5 είναι σχεδόν έτοιμα να τελειώσουν αυτή τις φάση 3 μελέτες τους. Μπορεί το Μάρτιο να έχουμε 5-6 εμβόλια και μερικά από αυτά να έχουμε συγκεκριμένη στόχευση σε ομάδες πληθυσμού με διαφορετικά χαρακτηριστικά . Το εμβόλιο της Pfizer είναι κοντά στην αδειοδότηση».

«Στην Ελλάδα ακολουθούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει μία κεντρική διάθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα μοιραστεί στις χώρες της Ευρώπης ισομερώς. Γενάρη, Φλεβάρη ελπίζω να έχουμε τις πρώτες δόσεις», ανέφερε ο καθηγητής.

Γιατί απογορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι – Πότε επιτρέπεται το μπάνιο

Όσον αφορά την απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος, ο κύριος Γώγος ανέφερε πως επρόκειτο για… είδος εκδρομής, καθώς οι άνθρωποι πηγαίνουν με παρέες και «δεν είναι ένα είδος άσκησης, είναι ένα είδος εκδήλωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ανθή Βούλγαρη ζήτησε τη γνώμη του καθηγητή περί των εξόδων του κόσμου από το σπίτι, τονίζοντας του πως είναι και θέμα ψυχολογίας και εκείνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο κόσμος σε αυτό το lockdown, βγαίνει περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο, ενώ τόνισε πως είναι υπερβολή το 1.000.000 άνθρωποι να πάνε για άσκηση, κάτι που έκανε γνωστό ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των συντακτών τη Δευτέρα (9/11).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ