Σούπερ Μάρκετ: Τι αλλάζει και γιατί – Ποια προϊόντα αποσύρονται από τα ράφια;


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις – Lockdown: Η κυβέρνηση εξετάζει  το ενδεχόμενο να τεθούν περιορισμοί στα είδη αγαθών που μπορούν να πωλούνται από σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων, εν μέσω lockdown.

Οι εμπορικοί σύλλογοι ζητάνε να μην επιτρέπεται η πώληση συγκεκριμένων κωδικών αγαθών που αφορούν ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι βλέπει θετικά τις προτάσεις τους.

Μετά την επιστολή της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για αθέμιτο ανταγωνισμό από την πώληση διαρκών αγαθών σε σουπερμάρκετ, έχει ξεκινήσει διαβούλευση με φορείς του Υπουργείου πάνω στα αιτήματα των εμπορικών συλλόγων.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης η ΕΣΕΕ ζητά «να παρέμβει και με απόφασή του οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και σουπερμάρκετ να μην πωλούν άλλα προϊόντα, πέρα από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown». Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνει «η πανδημία καθίσταται στην πράξη εργαλείο μεγέθυνσης της κερδοφορίας για τις υπεραγορές τροφίμων και των σουπερμάρκετ και “ανταγωνιστής” του λιανικού εμπορίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί αργότερα, εντός της ημέρας. Σύμφωνα με αυτή θα γίνει διαχωρισμός των προϊόντων με βάση τους ΚΑΔ που έχει ζητηθεί να υπάρξει αναστολή λειτουργίας καταστημάτων.

Τι συμβαίνει στο εξωτερικό

Ήδη η Γαλλία, η Ουαλία αλλά εν μέρει και η Βρετανία έχουν απαγορεύσει την πώληση προϊόντων τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης. Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ και στις υπεραγορές να πωλούν είδη που διαφορετικά δεν θα ήταν διαθέσιμα.

Στη Βρετανία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Tesco και η Sainsbury έκλεισαν κάποια τμήματα των καταστημάτων τους που πωλούν «μη απαραίτητα» προϊόντα μετά από την οδηγία που εξέδωσε η Κυβέρνηση. Πάντως η οδηγία της Βρετανικής Κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ