Αυτοπροστασία: Μερικές φορές πρέπει να είσαι ο ήρωας του εαυτού σου

Αυτοπροστασία: Μερικές φορές πρέπει να είσαι ο ήρωας του εαυτού σου. Λοιπόν ναι, κάποια στιγμή θα πρέπει να είστε ο δικός σας ήρωας ή η δική σας ηρωίδα. Θα πρέπει να σκίσετε τα ρούχα σας, να δέσετε τις μπότες διάσωσης σφιχτά και να πάτε στη διάσωση. Θα υπάρξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να είστε ισχυρότεροι από τον κίνδυνο.

Δεν έχει σημασία αν είναι ο μεγαλύτερος “σεισμός” της ζωής σας ή αν νομίζετε ότι τα συναισθήματά σας συγκρούονται μεταξύ τους σαν έναν ανεμοστρόβιλο. Αργά ή γρήγορα η στιγμή θα έρθει όταν πρέπει να βγάλεις τα νύχια σου και να πολεμήσεις με τη φωτιά.

Υπάρχει μια καρδιά βαθιά μέσα σας που δεν είναι απαλλαγμένη από κίνδυνο, ακόμη και λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις που μπορείτε να φανταστείτε. Έχετε λοιπόν μια καρδιά που, ως ήρωας, πρέπει να υπερασπιστείτε ό, τι συμβαίνει και ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε . Το αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο γιατί δίνει νόημα στην ύπαρξή σας. Αυτή η καρδιά απαιτεί ένα εξαιρετικό κατόρθωμα και την τεράστια αξία του ατόμου στο οποίο ανήκει. Το δικό σου το όνομά σου φέρει και ελπίζει ότι, στις πιο τρομακτικές στιγμές της ύπαρξής της, δεν θα την γυρίσεις πίσω για τίποτα ή για κανέναν. Πιστεύεις ότι είναι καλό να βοηθάς,  να συμβουλεύεις και είναι πολύ ευγενικό να παλεύεις για την ευημερία των άλλων. Ωστόσο, θα υπάρχουν προσωρινά στάδια στα οποία θα είστε ο πιο σημαντικός ήρωας σας και θα αναγκαστείτε να βοηθήσετε, να συμβουλεύσετε και να αγωνιστείτε για τον εαυτό σας.

Όταν νιώσετε ότι χρειάζεστε συμπάθεια, συμπόνια, εμπιστοσύνη και ασφάλεια, τότε, θα παρατηρήσετε ότι κανείς καλύτερα από εσάς δεν θα είναι σε θέση να το συνεισφέρει: θα πρέπει να “τυλίξετε” τον εαυτό σας στην κατανόηση, να ξεχάσετε τις δικές σας κρίσεις και να αντιμετωπίσετε την πρόκληση του τερματισμού των εφιαλτών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here