Αλκοολισμός- τύποι- συνέπειες: Ένα τέρας που δεν μπορείς να το διακρίνεις

Αλκοολισμός- τύποι- συνέπειες: Ένα τέρας που δεν μπορείς να το διακρίνεις. Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ο πιο σημαντικός εθισμός παγκοσμίως. Αυτό το πρόβλημα συχνά καλύπτεται και προκαλεί οργανικές αλλαγές και τροποποιήσεις στην προσωπικότητα του καταναλωτή.

Ένα ακατάλληλο πρότυπο χρήσης ουσιών που οδηγεί σε σημαντική εξασθένηση, που εκφράζεται από τρία (ή περισσότερα) από τα ακόλουθα στοιχεία σε κάποιο σημείο σε μια συνεχή περίοδο 12 μηνών: Ανοχή: ανάγκη αύξησης της δόσης που καταναλώνεται για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Απόσυρση: φυσικά συμπτώματα που έχει το άτομο όταν δεν καταναλώνει αλκοόλ (κούνημα στα χέρια, ναυτία, διέγερση, παραισθήσεις, αϋπνία). Η ουσία λαμβάνεται συχνά σε μεγαλύτερες ποσότητες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αρχικά προβλεπόμενο. Υπάρχει η επιθυμία για έλεγχο της κατανάλωσης. Αφιερώνεται πολύς χρόνος σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την απόκτηση ή την κατανάλωση της ουσίας. Μείωση των κοινωνικών, εργασιακών ή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων λόγω της κατανάλωσης της ουσίας. Η ουσία εξακολουθεί να λαμβάνεται παρά την επίγνωση ψυχολογικών ή σωματικών προβλημάτων.

Ένα ακατάλληλο μοτίβο χρήσης ουσιών που οδηγεί σε σημαντική εξασθένηση, που εκφράζεται από ένα (ή περισσότερα) από τα ακόλουθα στοιχεία για περίοδο 12 μηνών: Επαναλαμβανόμενη χρήση ουσιών, η οποία οδηγεί σε παραβίαση υποχρεώσεων στην εργασία, το σχολείο ή το σπίτι. Η επαναλαμβανόμενη χρήση της ουσίας σε καταστάσεις όπου αυτό είναι φυσικά επικίνδυνο, όπως η οδήγηση αυτοκινήτου. Επαναλαμβανόμενα νομικά προβλήματα που σχετίζονται με την ουσία. Συνεχής χρήση, παρά τα κοινωνικά ή διαπροσωπικά προβλήματα που προκαλούνται από τις επιπτώσεις της ουσίας.

Τύποι αλκοολισμού: Ο αλκοολισμός τύπου Ι : υπάρχει μεγάλη επιρροή στο κοινωνικό περιβάλλον, εις βάρος των γενετικών παραγόντων. Χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν παθητικά εξαρτώμενα χαρακτηριστικά, παρουσιάζουν συμπεριφορές αποφυγής και ανησυχία για το τι λένε άλλοι. Αλκοολισμός τύπου II : υπάρχει μεγαλύτερη επίδραση στις αντικοινωνικές συμπεριφορές των γονέων και των στενών συγγενών. Παρουσιάζουν συχνά επιθετικές συμπεριφορές, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους είναι ευερεθιστότητα και παρορμητικότητα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here