Κορoνοϊός: Ολοταχώς προς νέο αρνητικό ρεκορ – Στους 12 οι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες


Αυξάνονται δραματικά οι ασθενείς που ασθένησαν με κορονοϊό και κατέληξαν στη χώρα μας

Μετά το χθεσινό (9/11) αρνητικό ρεκόρ των νεκρών στην Ελλάδα από την πανδημία του κορονοϊού, τα σημερινά στοιχεία είναι θλιβερά.

Ήδη τις τελευταίες ώρες έχουν καταλήξει 12 συμπολίτες μας και τα στατιστικά δείχνουν πως οι θάνατοι σήμερα θα ξεπεράσουν τον χθεσινό αριθμό.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν:
  • Δύο ασθενείς 83 και 72 ετών στο Παπαγεωργίου, που νοσηλεύονταν σε απλή κλίνη.
  • Μία 76χρονη στο Σωτηρία.
  • Ένας 77χρονος στον Ευαγγελισμό, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.
  • Ένας 92χρονος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
  • Μία 70χρονη στο Ιπποκράτειο.
  • Μία 78χρονη στο Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας, η οποία φιλοξενούταν σε γηροκομείο στις Σέρρες πριν τη νοσηλεία της.
  • Ένας 96χρονος στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη.
  • Μία 69χρονη στο Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας.
  • Δύο ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ένας 81 χρονος και ένας 84χρονος.
  • Μία 87χρονη στα Ιωάννινα.

Όλοι οι ασθενείς που κατέληξαν σήμερα έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 837.

Τα τελευταία στοιχεία

Σε 1.490 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (09/11) η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα 4.456 (7.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.977 (27.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 59 (24.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η ημερήσια κατανομή των κρουσμάτων
Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων
Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1.952.343 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 92.623 δείγματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ