Μητσοτάκης εμβόλιο: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες- σε εγρήγορση οι πολίτες


Μητσοτάκης εμβόλιο: Κρίσιμες οι επόμενες μέρες- σε εγρήγορση οι πολίτες. Ο πρωθυπουργός στην σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των χωρών, σημείωσε την ανάγκη για συντονισμό αλλά και τις προδιαγραφές ώστε οι Έλληνες πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο. 

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές από τις χώρες να έχουν επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα,  σε κάποιες περιπτώσεις και lockdown.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε για την επιδημιολογική πορεία της χώρας, για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας, που οδήγησε στην επιβολή του lockdown τη χώρα για τρεις εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός έδωσε βαρύτητα στις -κρίσιμες- επόμενες 10 ημέρες, πρόσθεσε επίσης ότι στόχος είναι να αποδώσουν τα μέτρα αλλά και  ότι απαιτείται συνέπεια, ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, η Πρωθυπουργός της Δανίας Μette Frederiksen, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babis, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ