Κρούσματα σήμερα: Στο «κόκκινο» ξανά οι αριθμοί – Γεμίζουν διαρκώς οι ΜΕΘ


Κρούσματα σήμερα: Αγωνία ξανά για τον αριθμό που θα ανακοινωθεί. Πιο σημαντικός ο αριθμός των διασωληνωμένων από τον οποίο εξαρτώνται οι αντοχές του συστήματος υγείας

Συνεχίζεται καθημερινά η ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Ο αριθμός των κρουσμάτων, πλέον, δεν είναι το μοναδικό στατιστικό που απασχολεί πολίτες και – κυρίως – επιστημονική ομάδα και κυβέρνηση. Η μεγαλύτερη σημασία δίνεται στον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ αλλά και σε αυτόν των νεκρών που δυστυχώς καθημερινά αυξάνονται με υψηλό ρυθμό.

Όπως έχουμε εξηγήσει από την ημέρα που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε το lockdown από την ελληνική κυβέρνηση, η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να ληφθούν και να εφαρμοστούν τέτοιου τύπου μέτρα. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, δίνεται μεγάλη σημασία και βαρύτητα όχι μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων, που συνεχίζει να είναι εξαιρετικά υψηλός, αλλά και σε αυτούς των διασωληνωμένων και των ανθρώπων που φεύγουν από τη ζωή.

Ενδεικτικό της κατάστασης, πέρα από το lockdown που επιβλήθηκε σαν μέτρο για την ανάσχεση της πανδημίας, είναι και το γεγονός ότι έχει επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ενημέρωση παρουσία Κικίλια

Την Τρίτη (10.11) στις 18:00 είναι προγραμματισμένο να μιλήσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ από πλευράς της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα παραστεί η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα λεγόμενά τους αναμένονται με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού για ακόμα μια ημέρα οι προβλέψεις για τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και για αυτόν των διασωληνωμένων, είναι δυσοίωνος.

Φόβοι για νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα επίπεδα της επιδημιολογικής καμπύλης είναι ακόμα υψηλά, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ και συντονιστή της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου, υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι τα κρούσματα θα είναι για αρκετές ακόμα ημέρες σε υψηλό αριθμό.

Αναλογικά με ό,τι έχει συμβεί τις προηγούμενες 15 ημέρες, όσο δεν μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο δεν υποχωρεί και η «πίεση» προς το σύστημα υγείας το οποίο δοκιμάζεται διαρκώς από το δεύτερο «κύμα» επέλασης του φονικού ιού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ