Κορονοϊός – Ρωσία: Τρεις γιατροί που είχαν εμβολιασθεί με το Sputnik-V βρέθηκαν θετικοί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το γεγονός ότι τρεις γιατροί στην περιοχή Αλτάι που είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ενδέχεται να σχετίζεται με το ότι ο οργανισμός τους δεν πρόφθασε να δημιουργήσει ανοσία μετά τον εμβολιασμό, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας Αλεξέι Κουζνετσόφ.

«Το εμβόλιο Sputnik-V πραγματοποιείται σε δύο δόσεις: 21 μέρες μετά την πρώτη δόση γίνεται η ένεση με την δεύτερη δόση. Ο ασθενής θωρείται ότι έχει εμβολιασθεί και αντίστοιχα ότι είναι προστατευμένος από την μολυσματική νόσο του κορονοϊού τρεις εβδομάδες αφότου λάβει την δεύτερη δόση, καθώς όλο αυτό το διάστημα συντελείται η διαδικασία διαμόρφωσης ανοσίας. Περιστατικά θετικού αποτελέσματος μετά το τεστ κoρονοϊού σε άτομα που έχουν εμβολιασθεί, κατά κανόνα σχετίζονται με το ότι τη στιγμή της συνάντησης με το παθογόνο Covid-19, δεν είχε διαμορφωθεί στον οργανισμό τους ανοσία, επειδή δεν είχε περάσει επαρκής χρόνος από την στιγμή του εμβολιασμού», δήλωσε ο Κουζντσόφ.

Ο σύμβουλος του Ρώσου υπουργού Υγείας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, δηλαδή να φορούν μάσκες, να τηρούν τις αποστάσεις, να περιορίσουν τις επισκέψεις τους σε δημόσιους χώρους και τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, για τρεις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους με την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «στην περιοχή Αλτάι οι γιατροί έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου στο διάστημα 25-30 Σεπτεμβρίου και αρρώστησαν 7 με 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό αυτό»

Όπως είχε ανακοινώσει το τοπικό υπουργείο της περιοχής Αλτάι, οι δυο από τους τρεις μολυνθέντες μετά τον εμβολιασμό γιατρούς έχουν ήδη αναρρώσει και ήδη εργάζονται, ενώ ο τρίτος ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο. «Ελέγχεται, αν ο τρίτος έχει κλινικές παρενέργειες. Και οι τρεις τους πέρασαν φυσιολογικά την νόσο», ανέφεραν στο τοπικό υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα η διεύθυνση τύπου και ενημέρωσης της περιοχής Αλτάι είχε ανακοινώσει ότι τα τεστ κορονοϊού που είχαν κάνει οι τρεις γιατροί, που ήταν από τους πρώτους εμβολιασθέντες με το εμβόλιο Sputnik-V, βγήκαν θετικά.

Άρχισε η μαζική παραγωγή του στη Ρωσία

Η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά το κορονοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς, ενώ διευρύνεται η παραγωγή του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά την διάρκειας της 10ης συνάντησης των υπουργών Υγείας των χωρών της ομάδας BRICS, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το πρώτο στον κόσμο κατοχυρωμένο εμβόλιο Sputnik-V άρχισε να διατίθεται και να αποστέλλεται στις περιφέρειες. Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή του και ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του με βάση όλους τεχνολογικούς κανονισμούς», δήλωσε ο Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για μια σειρά ακόμη εμβολίων στην χώρα, ενώ στην παρούσα φάση διεξάγονται οι κλινικές δοκιμές ενός αδρανοποιημένου εμβολίου.

Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι χρησιμοποιούνται ψηφιακές τεχνολογίες για την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της ασφάλειας του» και προσέθεσε ότι «για πρώτη φορά στον κόσμο αναπτύξαμε ένα καθολικό σχήμα αλληλεπίδρασης του πληροφοριακού συστήματος και μιας εφαρμογής σε κινητό που αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και ανεκτικότητας του εμβολίου, που μας επιτρέπει να έχουμε μια πραγματική εικόνα δεδομένων για το εν λόγω εμβόλιο».

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer είπε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για την κατοχύρωση του εμβολίου της στη Ρωσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ