Έναρξη κατασκευής του πειραματικού X-59 της Lockheed Martin

Το πειραματικό υπερηχητικό αεροπλάνο X-59 της Lockheed Martin έχει εισέλθει επισήμως σε διαδικασία κατασκευής, ανακοίνωσε η εταιρία την Παρασκευή.

Νωρίτερα φέτος, η NASA απένειμε στη Lockheed συμβόλαιο αξίας περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων για να αναπτύξει ένα αεροσκάφος ικανό για υπερηχητική ταχύτητα χωρίς τη δημιουργία της εκκωφαντικής ηχητικής έκρηξης που συνοδεύει το σπάσιμο του ηχητικού φραγμού.

Η Lockheed απάντησε με το αεροσκάφος X-59 Quiet Supersonic Technology, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει στα 55.000 πόδια και να φτάνει υπερηχητικές ταχύτητες περίπου 1510 χιλιομέτρων ανά ώρα. Το νέο αεροσκάφος αναμένεται να δημιουργεί θόρυβο παρόμοιο με τον ήχο κλεισίματος της πόρτας του αυτοκινήτου, όταν θα «σπάει» το φράγμα του ήχου.

Οι ισχύοντες κανονισμοί απαγορεύουν σε αεροσκάφη να εκτελούν υπερηχητική πτήση πάνω από τη στεριά. Αλλά η Lockheed Martin και η NASA θέλουν να προωθήσουν την τεχνολογία μείωσης του θορύβου για να ανατρέψουν τους ισχύοντες κανονισμούς. Το νέο πειραματικό αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί για να επιστρέψει υπερηχητικό αεροπορικό ταξίδι επιβατών σε διαδρομές πάνω από το έδαφος. Η τελευταία τέτοια πτήση έγινε από τον Concorde τον Οκτώβριο του 2003.

Η πρώτη πτήση του X-59, αναμένεται το 2021.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here