Γιατροί κινητοποιήσεις: Απαίτηση για άμεση θωράκιση της δημόσιας υγείας


Γιατροί κινητοποιήσεις: Απαίτηση για την άμεση θωράκιση της δημόσιας υγείας. Κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων προκειμένου το προσωπικό υγείας να εκφράσει τις δυσμενείς συνθήκες αλλά και την αβεβαιότητα που βιώνουν λόγω των ακάλυπτων αναγκών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κάλεσε σε πανελλαδική δράση με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σε συντονισμό με τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία. «Μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, της επάρκειας σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, της πρόληψης. Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά».

Αποφάσεις για κινητοποιήσεις έχουν πάρει επίσης τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αγία Όλγα», «Δαφνί», «Ερυθρός Σταυρός», «Άγιος Σάββας», «Ελπίς», Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Επιπλέον, στην Αττική έχουν αποφασιστεί οι εξής παρεμβάσεις στα νοσοκομεία: Θριάσιο, Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Αττικόν , Νοσοκομείο Νίκαιας , ΕΑΝ Πειραιά. 

Πανελλαδικής στάσης εργασίας και στη Θεσσαλονίκη, οι  κινητοποιήσεις αφορούν στα νοσοκομεία (Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου).  Σωματεία υγειονομικών και εργατικά σωματεία που έχουν λάβει αποφάσεις συμμετοχής. Στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» συμμετέχει συμβολικά και αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF – SRF στο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης. Εκτός από την στήριξη των υγειονομικών που θα συγκεντρωθούν στα Νοσοκομεία, τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκη, θα προχωρήσουν και σε άλλες πρωτοβουλίες για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

 

Επιπλέον, συνδικάτα στη Δυτική Μακεδονία, οργανώνουν συμβολική κινητοποίηση στο Μποδοσάκειο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Σε κινητοποίηση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης καλούν την ίδια ώρα η Επιτροπή Αγώνα υγειονομικών του ΓΝ Κοζάνης και του ΚΥ Σιάτιστας. Στο Νοσοκομείο Γρεβενών, επίσης στις 12 μ. σε διαμαρτυρία στην πύλη καλούν συνδικάτα, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση οργανώνεται στις 2.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο Καστοριάς.  Στην Ανατολική Μακεδονία σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν στις 10 π.μ. έξω από το Νοσοκομείο της Δράμας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του Νομού και ο Σύλλογος Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ