Φιλιά πολλά: Οι ευεργετικές δράσεις του φιλιού στην υγεία

Φιλιά πολλά: Οι ευεργετικές δράσεις του φιλιού στην υγεία. Το φιλί είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους για να δείξετε αγάπη στους άλλους. 

Τα φιλιά είναι μέρος όλων των πολιτισμών, αν και με κάποιες διαφορές. Για παράδειγμα, στον αραβικό πολιτισμό δίδονται τρία φιλιά, ακόμη και μεταξύ ανδρών, ως ένδειξη αποτελεσματικότητας και μέγιστου σεβασμού μεταξύ τους. Στην Ισπανία και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής υπάρχουν δύο, και στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Αγγλία υπάρχει μόνο μία. Σε άλλους πολιτισμούς, όπως η Ιαπωνία , τα φιλιά υποβιβάζονται στην οικεία ζωή.

Το φιλί ασκεί επίσης, καθώς ασκούμε περισσότερους από τριάντα μυς στο πρόσωπό μας . Αυτό βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών του προσώπου, στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και, συνεπώς, στη διατήρηση μιας πιο ομαλής, υγιέστερης επιδερμίδας Επίσης, όταν φιλάτε, μπορείτε να κάψετε περίπου δύο θερμίδες ανά λεπτό. Ομοίως, όταν το φιλί είναι στο στόμα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται , επειδή όταν οι γλώσσες ενώνονται, εκκρίνεται περισσότερο σάλιο και αυτό το σύστημα λειτουργεί περισσότερο για την καταπολέμηση των βακτηρίων. Φαίνεται ακόμη ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην στοματική υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή το φιλί μοιράζεται ένα μικρόβιο, και εάν το δικό σας δεν είναι ποικίλο ή υγιές, το φιλί κάποιου με αυτό που είναι, μπορεί να βελτιώσει τη δική σας.

 

Από την άλλη πλευρά, βελτιώνει κυριολεκτικά την υγεία της καρδιάς . Όταν φιλάτε παθιασμένα, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται, γεγονός που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και επιτρέπει στο αίμα να ρέει, φτάνοντας στα άλλα ζωτικά όργανα. Αυτό, εκτός από τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας, μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μέσω των φιλιών, απελευθερώνεται και η οξυτοκίνη , η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα στρες και οι ενδορφίνες, δύο κύριες υπεύθυνες για το αίσθημα της ευτυχίας. Αυτές οι ουσίες, εκτός από τη μείωση του επιπέδου του στρες, λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα που βοηθούν στη μείωση του πόνου.

Young millennials couple wearing protective face masks and kissing each other, virus spread prevention and people concept

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ