Κορονοϊός – Λάρισα: Δραματική η κατάσταση στο Νοσοκομείο – Καλύφθηκαν 19 από τις 20 κλίνες ΜΕΘ

Κορονοϊός: Η έξαρση που παρουσιάζει, πλέον, η πανδημία στην περιοχή της Λάρισας οδηγεί στο να μην είναι αρκετή η οποία ενίσχυση με νέες κλίνες νοσηλείας ασθενών κορoνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι αριθμοί που παρουσιάστηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας ν. Λάρισας, είναι αποκαλυπτικοί… Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης δήλωσε ότι από τις 20 κλίνες ΜΕΘ Covid οι 19 έχουν καλυφθεί. Σε ότι αφορά τα κρεβάτια απλής νοσηλείας για κορωνοϊό από τα 46 έχουν καλυφθεί τα 41.

Ο κ. Νταφούλης ζήτησε ακόμη μία φορά αφενός να επιταχθούν ιδιωτικές δομές υγείας και αφετέρου ιδιώτες γιατροί να στελεχώσουν δομές τύπου «ΑΡΩΓΗΣ». Σ’ αυτό το σημείο υπογράμμισε πως είναι αδύνατον γιατροί και νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος να μεταφερθούν σε τέτοιες δομές εξαιτίας του γεγονότος ότι συνεχώς μειώνεται ο αριθμός τους καθώς μπαίνουν σε καραντίνα είτε γιατί είναι θετικοί στον κορoνοϊό, είτε γιατί στο στενό περιβάλλον τους υπάρχει κρούσμα.

Το μέλος Δ.Σ. της ΕΙΚΝΥΛ και διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΛ Δημήτρης Μπαμπαλής στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «κάθε εφημερία είναι χειρότερη από την προηγούμενη», προσθέτοντας ότι πλέον δεν φτάνουν ούτε οι υποδομές, ούτε το προσωπικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here