Αυτο-σαμποτάζ: Γιατί βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου


Αυτοσαμποτάζ: Γιατί βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου. Η αναβλητικότητα είναι μια μορφή συναισθηματικής αυτο-σαμποτάζ, εκείνη στην οποία κρύβονται πολλοί φόβοι: φόβος για αποτυχία, λάθη, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που περιμένουμε ή αυτό που οι άλλοι περιμένουν από εμάς.

Πρόκειται να παρουσιάσετε τον εαυτό σας σε αυτήν τη συνέντευξη εργασίας για την οποία έχετε τόσες πολλές προσλαμβάνουσες και… μόλις μια μέρα πριν  αποφασίσετε ότι δεν πρόκειται να πάτε. Πήγατε ραντεβού με κάποιον με τον οποίο είχατε πολλή καλή σύνδεση, αλλά στο τέλος επιλέγετε να μην συναντήσετε ξανά αυτό το άτομο. Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα της αυτο-σαμποτάζ προσωπικότητας, ενός πολύ κοινού τύπου προφίλ.

Εάν έχετε βιώσει κάποια από αυτές τις καταστάσεις στο πετσί σας, αυτό που έχετε νιώσατε είναι θυμός με τον εαυτό σας. Γιατί το κάνω; Γιατί έχασα τόσες πολλές ευκαιρίες; Τι με κάνει να έχω τόσο μικρή εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου παρά το γεγονός ότι ορισμένοι στόχοι με ενθαρρύνουν πολύ; Σχεδόν χωρίς να γνωρίζουμε πώς, καταλήγουμε εγκατεστημένοι σε μια αιώνια και κολλώδη ζώνη άνεσης στην οποία τίποτα δεν αλλάζει και οι ανασφάλειες γίνονται χρόνιες. Σε αυτήν τη συμπεριφορά υπάρχει ένας πολύ επιβλαβής συνδυασμός στον οποίο συνδυάζονται δύο αποφασιστικά συστατικά: αφενός, φόβος και αφετέρου, παράλογες σκέψεις. Κοστίζει πολύ για την απολύμανση αυτών των στοιχείων του μυαλού μας, ειδικά επειδή αυτή η ψυχική εστίαση έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Πρέπει να σταματήσετε να φοβάστε την αποτυχία, το λάθος . Εάν δεν λάβουμε αυτήν την εργασία ή την προώθηση των ονείρων, δεν συμβαίνει τίποτα, θα εμφανιστεί κάτι άλλο. Εάν στο τέλος εκείνο το ραντεβού με αυτό το άτομο που μας προσελκύει δεν πάει καλά, δεν έχει σημασία. Θα παραμείνουμε οι ίδιοι. Μια απογοήτευση ή ένα λάθος δεν είναι τέλος, είναι μια τελεία και μια νέα αρχή! Σταματήστε επίσης να είστε ο χειρότερος κριτικός σας. Αξίζετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με στοργή και σεβασμό! Εκτιμήστε τα επιτεύγματά σας και απολαύστε τις μικρές καθημερινές νίκες!

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ