Χάπια αδυνατίσματος – Κάνουν ό,τι υπόσχονται;


Το αποφάσισες, έκανες μια δίαιτα και έχασες μερικά κιλά. Όταν όμως επέστρεψες στις παλιές διατροφικές σου συνήθειες πήρες όσα έχασες και ίσως και περισσότερα. Απογοητευμένη, αναζήτησες από τον ειδικό ένα «μαγικό χάπι αδυνατίσματος», το οποίο θα σταματήσει την ακατάσχετη επιθυμία σου για φαγητό και θα κάψει λίπος.

Λυπούμαστε που θα σε απογοητεύσουμε, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικά «λιποδιαλυτικά» σκευάσματα. Το λίπος μειώνεται μόνο με τη μείωση θερμίδων και την αύξηση των καύσεων με άσκηση.

Ανακάλυψε τι ισχύει και τι δεν ισχύει για τα χάπια αδυνατίσματος και τα φυσικά συμπληρώματα για απώλεια βάρους. Μην ξεχνάς πως θα πρέπει να ζητάς πάντα τη γνώμη του γιατρού σου προτού τα επιλέξεις σαν βοήθημα.

Τα συμπληρώματα αδυνατίσματος χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

Βοηθούν το σώμα να κάψει λίπος;

Φάρμακα αδυνατίσματος
– Χωρίς συνταγή ιατρού Είναι τα λεγόμενα «χάπια αδυνατίσματος» που κυρίως μπορείς να προμηθευτείς από αγνώστου προσελεύσεως πηγές στο Διαδίκτυο. Φαίνεται να έχουν κάποια επίδραση στην αύξηση του μεταβολισμού και να καταστέλλουν την όρεξη, χωρίς να έχουν γίνει κλινικές μελέτες σε ανθρώπους. Μιμούνται τη δράση της καφεΐνης, όπως η εφεδρίνη, οι αμφεταμίνες, η ουσία μα χουάνγκ, και ευτυχώς έχουν απαγορευτεί. Έχουν σημαντικές παρενέργειες όπως αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κεφαλαλγίες, αϋπνία, ταχυπαλμία και προκαλούν νευρικότητα και τρέμουλο σαν να έχεις καταναλώσει μεγάλη ποσότητα καφέ.

Με συνταγή ιατρού
Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

α) Αυτά που δρουν στο πεπτικό σύστημα και εμποδίζουν την απορρόφηση του λίπους (ορλιστάτη), το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω της αφόδευσης. Οι παρενέργειες είναι γαστρεντερικής φύσεως, όπως διάρροια, αέρια, μετεωρισμός, και εξαρτώνται από την ποσότητα λίπους που καταναλώνεται.

β) Αυτά που δρουν στο κέντρο της πείνας στον εγκέφαλο, αυξάνοντας το αίσθημα του κορεσμού. Δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με ιστορικό στεφανιαίας νόσου, συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, αρρυθμιών ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης, δεν πρέπει να χορηγούνται μαζί με αντικαταθλιπτικά. Στις ανεπιθύμητες ενέργειες συμπεριλαμβάνονται η ξηροστομία, η δυσκοιλιότητα και η αϋπνία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ