Νέα πρόκληση Ντονμέζ: «Δεν μπορεί να μας σταματήσει κανείς στην Ανατολική Μεσόγειο»


Οι Τούρκοι δεν… βάζουν μυαλό και συνεχίζουν την ρητορική μίσους και προκλητικότητας σε κάθε ευκαιρία.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, συνεχίζει να τραβάει το σκοινί στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας με κάθε θράσος πως η χώρα του θα κάνει ό,τι θέλει στην Ανατολική Μεσόγειο!

Οι εμπρηστικές δηλώσεις έγιναν κατά την αποχώρηση του γεωτρύπανου «Κανούνι» για τη Μαύρη Θάλασσα, σε μια από τις κλασικές φιέστες που κάνουν οι Τούρκοι, θέλοντας να κρύψουν την κατάρρευση του κράτους.

Ο Ντονμέζ αναφέρθηκε στις κινήσεις της Τουρκίας στη Μεσόγειο, επισημαίνοντας πως «οι έρευνές μας στην περιοχή θα συνεχιστούν και κανείς δεν θα μας σταματήσει. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

«Το Γιαβούζ ολοκλήρωσε τις γεωτρήσεις στην περιοχή Seljuk-1 (στα δυτικά της Κύπρου), στα 6.000 μέτρα. Τα αποτελέσματα των ερευνών αφήνουν υποσχέσεις και ελπίζουμε πως θα προχωρήσουμε σε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή» επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

«Θέλουν να μας επιβάλλουν κανόνες ανάλογους με αυτούς της Συνθήκης των Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα μας, αγνοώντας τους διεθνείς κανονισμούς. Οι χάρτες που μας έχουν ετοιμάσει, έχουν θαφτεί στα νερά της Μεσογείου. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ορισμένοι ζητούν δικαιώματα σε ολόκληρη, σχεδόν, τη Μεσόγειο, παρακάμπτοντας τα δικαιώματα των χωρών της περιοχής» συνέχισε ο Ντονμέζ.

Και κατέληξε, λέγοντας: «Όλες μας οι ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανονισμούς, όπως αυτοί έχουν θεμελιωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Εμείς καλούμε πάντα τους συνομιλητές μας στο τραπέζι για να συζητήσουμε, δεν θέλουμε εντάσεις, δείχνουμε πάντα μια εποικοδομητική στάση. Λέμε πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Δεν συμφέρει κανέναν να μπει σε περιπέτειες με αβέβαιη έκβαση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ