Πρόσωπο ομορφιά: Πώς θα απαλλαγείτε από την ερυθρότητα


Πρόσωπο ομορφιά: Πώς θα απαλλαγείτε από την ερυθρότητα. Το δέρμα μου είναι τόσο ευαίσθητο και ερυθρό, τι μπορώ να κάνω να το διορθώσω. Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι φίλες μας όταν ανταλλάσσουμε απόψεις για στιλ και ομορφιά. 

Ήμασταν όλοι εκεί. (Γεια, ρετινόλη!) Είτε πρόκειται για ξαφνική έξαψη του προσώπου, για μια δραματική αντίδραση σε ένα νέο προϊόν  ή για κάτι πιο σοβαρό – ο δερματολόγος Dendy Engelman εξηγεί γιατί συμβαίνει και πού μπορεί να οφείλεται.

Ευαισθησία στο δέρμα. “Όταν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, ορισμένα συστατικά του προϊόντος μπορεί ξαφνικά να αποτελέσουν πρόβλημα και να θέσουν σε κίνδυνο τη δύναμη του φράγματος του δέρματος και την ικανότητά του να κάνει τη δουλειά του. Τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος περιλαμβάνουν: ερυθρότητα, φλεγμονή, ερεθισμό, ευαισθησία ή αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης οι αλλαγές θερμοκρασίας, τα πικάντικα τρόφιμα και το αλκοόλ μπορούν όλοι να προκαλέσουν άτομα με ροδόχρου ακμή.  Για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου προσανατολίσου για προϊόντα χωρίς επιβλαβή συστατικά, όπως αρώματα, αλκοόλ, φθαλικά άλατα, θειικά άλατα, parabens που μπορούν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα. Προσθέστε συστατικά όπως η αλόη βέρα και τα αντιοξειδωτικά για να καταπραΰνετε και να καταπολεμήσετε τους περιβαλλοντικούς επιτιθέμενους.

Ποια προϊόντα πρέπει να αποφεύγουμε εάν είμαστε επιρρεπείς σε ερυθρότητα του δέρματος;
“Το ευαίσθητο δέρμα είναι επιρρεπές σε υπερβολική απολέπιση, οπότε αποφύγετε το τρίψιμο.  Για ευαίσθητες περιοχές μπορείτε να κάνετε ένα από τα δύο πράγματα: ελαχιστοποιήστε το χρόνο που το προϊόν έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας ή χρησιμοποιείτε μόνο συστατικά για ευαίσθητο δέρμα όπως λάδια ή προβιοτικά.” Ποια άλλα προληπτικά μέτρα μπορεί να λάβει κάποιος για να διατηρήσει το δέρμα του προστατευμένο;” Ένα καλό σχήμα. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή ροδόχρου ακμή θα πρέπει να διατηρούν ένα σχήμα για να περιορίσουν την ερυθρότητα.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ