Έκτακτο επίδομα: Σε ποιους θα δοθεί ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την αναστολή των πλειστηριασμών και την οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων οικογενειών τα Χριστούγεννα προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα, υπογραμμίζοντας ότι το πόσα χρήματα θα δοθούν, το που και το πώς θα δοθούν θα εξειδικευθεί από το οικονομικό επιτελείο.

«Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν περισσότερη ανάγκη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ανήγγειλε ότι θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών, με τη σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς ενδέχεται θα δοθεί σε πληττόμενα νοικοκυριά που δεν στηρίχθηκαν από τα ήδη θεσμοθετημένα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Το έκτακτο επίδομα ως ενίσχυση, δεν θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά κοινωνικού μερίσματος όπως τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα είναι διαφοροποιημένo.

Έκτακτο επίδομα, τύπου Δώρου Χριστουγέννων, ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε 1,4 εκατ. συνταξιούχους δεν θα λάβουν τα αναδρομικά του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφορά πληττόμενα, από την κρίση του κορονοϊου, νοικοκυριά όπως:

  • χαμηλοσυνταξιούχοι (του πρ. ΙΚΑ, του ΟΓΑ, του Δημοσίου, όσοι «έχασαν» το ΕΚΑΣ) που δεν έλαβαν αναδρομικά (είχαν άθροισμα συντάξεων – κύριων και επικουρικών- λιγότερα από 1.000 το 2012) καθώς
  • Nοικοκυριά που επλήγησαν οικονομικά από τον κορονοϊό με χαμηλά εισοδήματα (οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ).
  • Σε όσους λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και

  • Στους μακροχρόνια άνεργους, που έχουν μείνει εκτός επιδότησης, από προηγούμενα μέτρα στήριξης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμπεριλάβει στους δικαιούχους τα ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να στηριχθούν οικονομικά και να τονώσουν την κατανάλωση που λόγω πανδημίας κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

«Όχι» από Σταϊκουρα σε κοινωνικό μέρισμα για το 2020

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έκτακτη ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων και των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως τις προηγούμενες χρονιές, στα τέλη Δεκεμβρίου, δηλαδή για κοινωνικό μέρισμα» είπε χθες το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

«Πέρυσι και τις δύο προηγούμενες χρονιές δόθηκε μέρισμα, επειδή η χώρα πετύχαινε στόχους υψηλότερους από αυτούς, που έχουν επιτευχθεί. Και μοιράσαμε σε τμήμα της κοινωνίας το υπερπλεόνασμα. Φέτος είναι μία άλλη χρονιά. Τις κοινωνικές πολιτικές τις ασκούμε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here