Δημοτικά σχολεία: Πολύωρη η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Τα 3 σενάρια που εξετάζονται


Δημοτικά σχολεία: Η σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός να μην υπάρξει τελική εισήγηση σήμερα και το κλείσιμο των σχολικών μονάδων να μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής η σύσκεψη της Επιτροπής λοιμωξιολόγων για να αποφασίσουν τι θα γίνει με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.

ύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εισηγήσεις:

  • Η πρώτη αφορά στο κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκης και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,
  • η δεύτερη στο κλείσιμο των σχολείων σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και
  • η τρίτη στο πανελλαδικό κλείσιμο.

Το γεγονός ότι η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων διαρκεί τόσες ώρες μπορεί και να σημαίνει ότι σήμερα μπορεί να μην υπάρξει τελική εισήγηση και να μετατεθεί η απόφαση για κλείσιμο των σχολικών μονάδων την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα έχει γνωστό ότι έχει υπογραφεί η σχετική εγκύκλιος για το πως θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορονοϊού και διευκρινίζονται περιπτώσεις που αφορούν την εξυπηρέτηση του κοινού, τη χρήση τηλεργασίας και τις δυνατότητες αδειών ειδικού σκοπού και αλλαγής ωραρίου για τους γονείς που έχουν παιδιά σε σχολικές μονάδες, οι οποίες έχουν αναστείλει πλήρως τη λειτουργία τους. Την εγκύκλιο υπέγραφε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ