Κορονοϊός – Κυβέρνηση: Η ειδική αποστολή Σκέρτσου στην κρισιμότερη φάση της πανδημίας

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η νέα ασπίδα κατά της πανδημίας που υψώνει η κυβέρνηση, βγάζοντας από την «φαρέτρα» της μαζικά και νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα «πυρομαχικά» και όπλα, είναι η μια διάσταση του αμυντικού σχεδίου για την αναχαίτιση της διασποράς του Covid-19 που θα ξεδιπλώνεται με γεωμετρική ένταση κατά τις προσεχείς ώρες.

Ενταγμένη στο κυβερνητικό πλάνο έκτακτης ανάγκης είναι και η ειδική…αποστολή που αναλαμβάνει στην κρισιμότερη καμπή της μάχης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Παρότι τόσο οι σπουδές του, όσο και τα «ένσημα» του, καθιστούν, για τον κ. Σκέρτσο, προνομιακό το πεδίο της επικοινωνίας, ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει μετρημένες παρεμβάσεις, τόσο δια τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εμφανίσεων όσο και δια των συνεντεύξεων που έχει παραχωρήσει στα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Άλλωστε η παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του Star, την περασμένη Πέμπτη, αποτέλεσε μόλις την δεύτερη παρέμβαση του σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Η ραδιοτηλεοπτική παρουσία του, όμως τις τελευταίες ώρες, έχει αρχίσει να διαλαμβάνει, «εύγλωττα» χαρακτηριστικά, και οι διαδοχικές παρεμβάσεις του, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, υποδηλώνει την απόφαση του πρωθυπουργού να αξιοποιηθεί ο κ. Σκέρτσος στον εξίσου σημαντικό τομέα, της επικοινωνίας της κυβέρνησης με τους πολίτες.

Τομέας στον οποίο θα έχει ολοένα και πιο ενεργό ρόλο με προφανή στόχο: στην πιο κρισιμότερη συγκυρία της πανδημίας να ενισχυθεί η απήχηση των μηνυμάτων της πολιτείας προς την κοινωνία. Σε αυτό το πεδίο θεωρείται βάσιμα ότι μπορεί να συμβάλλει η μετριοπαθής φυσιογνωμία του, αλλά και ο συμβολισμός που εκπέμπει το πρόσωπο του υφυπουργού. καθώς ο Άκης Σκέρτσος έχει συνδεθεί με τα πρώτα θετικά της νέας της καραντίνας, όταν την περασμένη Άνοιξη, άνοιγε την πόρτα της σταδιακής εξόδου από το πρώτο lockdown, με την ανακοίνωση του προγράμματος Γέφυρα. Σημαντικό ατού αποτελεί ότι ο υφπουργός παρά τω Πρωθυπουργός έχει σφαιρική εικόνα όλης της κυβερνητικής ατζέντας και όχι μόνο. Άλλωστε ο κ. Σκέρτσος, ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Πρωθυπουργού, και «φοράει το στενό κοστούμι» του συντονιστή του κυβερνητικού έργου. Ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και φυσικά για την πορεία της πανδημίας, συμμετέχοντας στον εκπόνηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπισή της.

Μαζί με τον κ. Σκέρτσο αυξημένο ρόλο στο σχήμα διευρυμένης επικοινωνίας, με το οποίο ο πρωθυπουργός πλαισιώνει την βασική επικοινωνιακή ομάδα της κυβέρνησης του κ. Στέλιου Πέτσα και της κας Αριστοτελίας Πελώνη, θα έχει ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Θα συμπληρώνονται επίσης από το γκρουπ των μελών του υπουργικού συμβουλίου με χαρτοφυλάκιο απόλυτης συνάρτησης με τα ζητήματα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here