Ανήθικοι Τούρκοι: Μιλούν για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία


Το κράτος – «πειρατής» της ανατολικής Μεσογείου, η κατοχική δύναμη της Κύπρου, η Τουρκία που έχει εισβάλει αυτή τη στιγμή σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αρμενία, κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα.

Σε μία προσπάθεια να συκοφαντήσει την Αθήνα και να υποστηρίξει τις δικές της θέσεις, τις θέσεις δηλαδή της αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου, η Άγκυρα φτάνει στο σημείο να εγκαλέσει την Ελλάδα για τις δραστηριότητες του στόλου μας ακόμα και κοντά σε ελληνικά νησιά!

Η συγκεκριμένη… «πληροφορία» ήρθε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, και συγκεκριμένα την εκπρόσωπό του η οποία έκανε λόγο για 42 παραβιάσεις του εναερίου χώρου, επτά των χωρικών υδάτων αλλά και 15 παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών μέσα στον Οκτώβριο από την Ελλάδα.

Τι είπε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Κατά την ενημέρωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έγινε γνωστό, προφανώς αφήνοντας στην άκρη το γεγονός πως η Τουρκία επί δεκαετίες τώρα παραβιάζει καθημερινά τον εθνικό μας εναέριο χώρο, πως η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας», είπε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Στην συνέχεια προχώρησε σε… αποκαλύψεις δίνοντας «στοιχεία» σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα προέβη σε «5 παρενοχλήσεις αεροσκαφών μας και 192 στρατιωτικά πλοία επισκέφθηκαν ‘νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς‘ κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «οι παραβιάσεις αποτελούν σαφή ένδειξη ότι η Ελλάδα κάνει κάθε προκλητική προσπάθεια να κλιμακώσει την ένταση» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας».

«Αν και εκφράζουμε πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας σε όλες μας τις σχέσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση», κατέληξε η Άγκυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ