Πρέβεζα: Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την επέτειο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καλεί το 15μελες του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφορικά με την απαγόρευση της πορείας και των συγκεντρώσεων για εκείνη τη μέρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, γίνεται λόγος για «χαρακτηριστικό της χούντας».

Σημειώνεται, ότι στην Πρέβεζα ανακοινώθηκαν σήμερα τρία νέα κρούσματα, ενώ σε ολόκληρη την Ήπειρο 35, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το 15μελες του 2ου ΓΕΛ Πρέβεζας

«ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Σε μερικές μέρες είναι η επέτειος εορτασμού της εξέγερσης του πολυτεχνείου. Πήραμε την απόφαση να συντάξουμε αυτή την ανακοίνωση με αφορμή, τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης του 73’. Οι διαδηλώσεις και η μεγαλειώδης πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο από το 1974 μέχρι σήμερα χωρίς να έχει αναβληθεί καμία χρονιά, θα πραγματοποιηθούν και φέτος. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων είναι χαρακτηριστικό της χούντας. Ακόμα εξίσου χουντικής προέλευσης και κάθετα κατακριτέες είναι οι επιθέσεις και προσαγωγές φοιτητών και αγωνιστών από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,ΔΙΑΣ,ΔΡΑΣΗ) στις εστίες στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα καθώς και την επίθεση στον χώρο του ιστορικού πολυτεχνείου.

Επίσης οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν κατά φοιτητών, μαθητών και αγωνιστών στην Πάτρα. Δεν θα υπακούσουμε σε καμία απαγόρευση για τις διαδηλώσεις, για την αγωνιστική επέτειο του πολυτεχνείου. Οι διαδηλώσεις δεν είναι βασικός παράγοντας εξάπλωσης του ιού, κύριοι παράγοντες όμως είναι τα ελλείπει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ο συνωστισμός στα ΜΜΜ καθώς και το υποβαθμισμένο ΕΣΥ. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους αγωνιστές και τις διαδηλώσεις για το πολυτεχνείο και κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας και καταστολής! Ενώνουμε την φωνή μας με τον αγωνιζόμενο λαό, κόντρα στον αυταρχισμό και την και την κρατική καταστολή!

• ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ • ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 17/11!!!

15μελές 2ου ΓΕΛ. Πρέβεζας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ