Κορονοϊός: «Εμπόλεμη ζώνη» στα νοσοκομεία – Παράταση του lockdown με νέα πιο σκληρά μέτρα


Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι σαρωτικό, τα στοιχεία του Σαββάτου προκαλούν φόβο και ανησυχία με το ΕΣΥ να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και οι κλίνες ΜΕΘ να μειώνονται ώρα με την ώρα.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας τις τελευταίες ημέρες είναι ασφυκτική και με τους ειδικούς να προειδοποιούν για κατάρρευση, αν η κατάσταση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς.

Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι «εξαντλήθηκαν οι αντοχές του συστήματος και τώρα χρησιμοποιούνται οι εφεδρείες».

Η κυβέρνηση για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η διασπορά και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της χώρας προχωρά σε κλείσιμο των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών από Δευτέρα, ενώ βρίσκεται μπροστά και σε ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις αν τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν αποδώσουν.

Προς παράταση το lockdown – Πότε θα αρθούν τα μέτρα

Η καραντίνα όπως όλα δείχνουν αλλά και από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών δεν αναμένεται να τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου.

«Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500 τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας. Οι επιδημιολόγοι ξέρουν καλύτερα και αυτοί θα κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε ότι φέτος θα ζήσουμε «Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα».

Την ίδια ώρα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», υποστηρίζουν ότι η έξοδος από την καραντίνα πρέπει να γίνει αφενός σε «ήρεμα» νερά και αφετέρου με στρατηγικό σχέδιο σταδιακού ανοίγματος ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να… υποτροπιάσει άμεσα ο «μεγάλος ασθενής» – δηλαδή το σύστημα υγείας.

«Συνεπακόλουθα και παρότι είναι νωρίς για εκτιμήσεις περί αποτελεσματικότητας των μέτρων, το επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί το πράσινο φως για παράταση της εθνικής καραντίνας για μία συν μία εβδομάδα – ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις – ώστε να διασφαλιστούν ευνοϊκές συνθήκες για μία «βελούδινη» μετάβαση», αναφέρει η εφημερίδα.

Δεν είναι εξάλλου λίγοι εκείνοι που με δεδομένη την επιδημιολογικοί κατάσταση της Θεσσαλονίκης ζητούν σκληρό lockdown αλά… Μαρτίου στη συμπρωτεύουσα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ