Σούπερ μάρκετ: Άλλαξε το ωράριο – Ποιες ώρες και μέρες θα είναι ανοιχτά


Σούπερ μάρκετ: Νέο ωράριο από σήμερα Δευτέρα (16/11) – Τι ώρα θα κλείνουν

Από σήμερα Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30, αφού από τις 21:00 θα είναι σε ισχύ το μέτρο της πιο σκληρής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πλαίσιο του lockdown για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (12/11) στην ΕΡΤ.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Αναλυτικότερα, καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.

-Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

-Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Στο νέο πακέτο μέτρων προβλέπεται ακόμη, για τις δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων (Σχολές/Κέντρα Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας ΠΕΙ, ΚΕΘΕΥΟ), τις σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ) και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων ADR, αναστέλλεται η λειτουργία εξαιρουμένων των αναγκών εκπαίδευσης και εξέτασης (θεωρητικής και πρακτικής) υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών, συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για τα Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, με τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου και με τη συμμετοχή έως 5 εκπαιδευόμενων και διενέργειας θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Από τις 21:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

  • α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,
  • β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),
  • γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ