Αθλητές σεξ: Γιατί πρέπει να απέχουν πριν από σημαντικούς αγώνες


Αθλητές σεξ: Γιατί πρέπει να απέχουν πριν από σημαντικούς αγώνες. Η αθλητική λαογραφία γεμίζει με ιστορίες προπονητών που απαγορεύουν το σεξ τη νύχτα πριν από μεγάλα παιχνίδια.

Η απαγόρευση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πεποίθηση ότι το σεξ είναι τόσο επίπονο που εξοικονομεί ενέργεια που οι αθλητές πρέπει να εξοικονομήσουν για αγώνες. Παραδόξως λίγες μελέτες έχουν διερευνήσει αυτό το ζήτημα. Μια πρόσφατη έκθεση προέρχεται από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Καλιφόρνια, San Marcos… δοκίμασαν τη δύναμη των ποδιών σε δώδεκα άνδρες αθλητές κολλεγίων λίγο πριν και 12 ώρες μετά τη συνουσία τους με τις συντρόφους τους. Τα πόδια τους δεν έχασαν δύναμη. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Η σεξουαλική επαφή τη νύχτα πριν από την άσκηση δεν είναι επιζήμια για τη μυϊκή δύναμη στους ενεργούς άνδρες“.

Πριν από τους διαγωνισμούς, οι αθλητές χρειάζονται ξεκούραση – και ειρωνικά, το σεξ μπορεί να βοηθήσει. Ο πρώην πρωταθλητής τριάθλου Bob Arnot, έκανε  έρωτα με τη σύζυγό του τη νύχτα πριν από τους αγώνες λέγοντας μάλιστα ότι τον βοηθούσε να κοιμηθεί και να νιώσει ανανεωμένος το πρωί. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι, ειδικά πολλές γυναίκες, θεωρούν ότι το σεξ τους κρατά ξύπνιους, γεγονός που βλάπτει την απόδοση. Για αυτόν τον λόγο, η Καναδή αθλήτρια σκι Kerrin Lee-Gartner απείχε από το σεξ με τον σύζυγό της τη νύχτα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Αλλά έκαναν σεξ το πρωί του απογευματινού αγώνα. Κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Εάν το σεξ, συμπεριλαμβανομένου του αυνανισμού, σας βοηθά να κοιμηθείτε, προχωρήστε, κάντε το το προηγούμενο βράδυ. Αλλά αν το σεξ, σόλο ή με σύντροφο, σας κρατά ξύπνιους, σκεφτείτε να το αναβάλλετε.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο, οι ερευνητές εξέτασαν τη σεξουαλική ζωή 78 ανδρών με καθιστική ζωή, κατά μέσο όρο ηλικίας 48 ετών. Στη συνέχεια, οι άνδρες έκαναν γρήγορους περιπάτους διάρκειας μιας ώρας τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Μετά από 9μήνες, η φυσική τους κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά – όπως και η σεξουαλική τους ζωή: περισσότερη λίμπιντο, ευκολότερη και μεγαλύτερη διέγερση, αυξημένη σεξουαλική συχνότητα, πιο έντονοι οργασμοί και μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ