Αυτοφροντίδα: Τι σημαίνει και τι όχι

Αυτοφροντίδα: Τι σημαίνει και τι όχι. Ακούμε συχνά αυτό τον όρο μιας και είναι δημοφιλής τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μικρό μέρος της σημερινής κουλτούρας. 

Φίλοι και γνωστοί ποστάρουν συχνά περί φροντίδα του εαυτού κ.α αλλά κατά βάθος κατανοούν τι σημαίνει αυτή; Μπορούμε να υποψιαστούμε τι σημαίνει αλλά δύσκολα φανταζόμαστε τους μύθους της αυτοφροντίδας. Ένας από αυτούς τους μύθους είναι ότι:  “Δεν είναι για όλους” Η αυτοεξυπηρέτηση δεν είναι μια πρακτική που συνδέεται με μια συγκεκριμένη ομάδα. Ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, την ηλικία, τη θρησκεία ή την ικανότητά σας, όχι μόνο πρέπει να ασκείστε αυτο-φροντίδα, αλλά αξίζετε. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να ασκούμε αυτοεξυπηρέτηση και να βεβαιωθούμε ότι ζούμε μια ισορροπημένη, υγιή ζωή.

Η αυτοεξυπηρέτηση είναι οτιδήποτε σε καταπραΰνει. Συχνά το αλκοόλ, τα γλυκά και άλλα πράγματα προωθούνται ως αυτο-φροντίδα. Κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι κακό, απλά πρέπει να προσέχουμε τις προθέσεις μας. Όλοι χρειαζόμαστε μερικές φορές ένα διάλειμμα από την απασχολημένη, πρέπει απλώς να είμαστε προσεκτικοί για να μην εξαρτηθούμε από τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να εξασκηθούμε στην αυτο-φροντίδα. Δεν πρέπει να εξασκούμε μόνο αυτο-φροντίδα, αλλά και αυτοέλεγχο. Η αυτοφροντίδα είναι εγωιστική: Μάθετε να λέτε “όχι”. Η εκμάθηση αυτής της απλής λέξης με δύο γράμματα είναι ένα μεγάλο βήμα, ειδικά αν αυτή η λέξη δεν είναι εύκολα στο λεξιλόγιό σας. Εάν δεν αφιερώσετε χρόνο για να ορίσετε όρια για να τροφοδοτήσετε και να φροντίσετε τη δική σας ευημερία, τότε δεν μπορείτε να φροντίσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να κάνετε τα πράγματα που χρειάζεστε για εργασία ή ακόμα και να απολαύσετε μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

Η αυτοφροντίδα είναι πάντα χαλαρωτική: Η φροντίδα του εαυτού μας περιλαμβάνει επίσης πράγματα όπως η φροντίδα της σωματικής μας ευεξίας με την άσκηση, τον περιορισμό των δαπανών, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για το μέλλον σας, να ορίσετε όρια με τον εαυτό σας και τους άλλους ή την αυτο-εξερεύνηση για να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here