Τηλεκπαίδευση: Τις πολύτεκνες οικογένειες δεν τις σκέφτηκε κανείς; Κραυγή αγωνίας


Εβδομάδες τηλεκπαίδευσης θα είναι οι επόμενες, καθώς από σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ανεστάλη η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Eπικράτειας. 

Σε συνδυασμό με την τηλεκπαίδευση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από αρχές Σεπτεμβρίου, δημιουργεί στις πολύτεκνες οικογένειες ανάγκες σε οικιακή τεχνολογική υποδομή, στις οποίες οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν.

Τις πρόσθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αναδεικνύει στο Newsbomb.gr η Γενική Γραμματέας Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδος, κυρία Δήμητρα Αγγελή.

Αδιαχείριστες οι δυσκολίες για πολύτεκνες οικογένειες – «Μας θεωρούν “απόκληρους”»

Σύμφωνα με την κυρία Αγγελή «εκτός από τα γνωστά προβλήματα στη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης, οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν συνήθως περισσότερα από δυο παιδιά να φοιτούν σε γυμνάσιο και λύκειο, αντιμετωπίζουν το πρόσθετο πρόβλημα της έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού» αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η κατάσταση είναι «αποπνικτική».

Πολλές από αυτές τις πολύτεκνες οικογένειες, δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις ανάλογες ψηφιακές υποδομές προκειμένου να γίνει εφικτή η τηλεκπαίδευση ταυτόχρονα, από δύο ή και περισσότερους μαθητές.

Σε μια πολύτεκνη οικογένεια, η οποία έχει τουλάχιστον 4 παιδιά, απαιτούνται έξι (6) Η/Υ, (τέσσερις για τα παιδιά και δύο για τους γονείς που τηλεργάζονται και σε συνδυασμό με τις ανάγκες σε τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις καθιστούν πολύ δύσκολες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην τηλεκπαίδευση.

Σε οικογένειες με μεγαλύτερο αριθμό παιδιών τότε η τηλεκπαίδευση καθίσταται αδύνατη, με την απειλή των απουσιών να επικρέμαται επί των παιδιών επειδή δεν διαθέτουν τόσο μεγάλο αριθμό Η/Υ στο σπίτι.

Από την πλευρά της, η κυρία Αγγελή ζητά να βρεθεί άμεσα λύση προκειμένου τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, να Λαμβάνουν Η/Υ με την επίδειξη θεωρημένης πολυτεκνικής ταυτότητας/ βιβλιαρίου, με την υποχρέωση να τον επιστρέψουν στο τέλος του εκπαιδευτικού έτους και να μην προσμετρηθούν οι απουσίες τους στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, αν δεν είναι εφικτό να δανεισθούν Η/Υ.

«Τα σπίτια δεν είναι επαγγελματικοί χώροι. Δεν μπορούν ταυτόχρονα 4 μαθητές -μέλη των οικογενειών- να κάνουν μάθημα. Δεν το αντέχει το σύστημα» επισήμανε η κυρία Αγγελή. Επιπλέον, είπε πως το κόστος είναι τεράστιο και πως είναι υποχρέωση της πολιτείας η δημόσια και δωρεάν παιδεία και το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην παιδεία, στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Το κράτος και το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να μεριμνήσει για τις Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που χρειάζονται περισσότερες από μία συσκευές υπολογιστή προκειμένου να πραγματοποιείται η τηλεκπαίδευση» ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ