Κορονοϊός εμβόλιο: Moderna ή Pfizer; Οι διαφορές και οι ομοιότητες των δυο εμβολίων


Η ανθρωπότητα απέκτησε ξανά ελπίδα για να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον κορονοϊό.

Εδώ και λίγες ώρες όλος ο πλανήτης χαμογελάει μετά την ανακοίνωση της Moderna για το δικό της εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 95%, ακολουθώντας την Pfizer, που είχε κάνει… ποδαρικό στην ελπίδα για νίκη κατά του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν υπάρχουν δυο εμβόλια με πάρα πολύ υψηλό δείκτη αποτελεσματικότητας κατά του covid-19. Η Pfizer προσφέρει 90% ενώ η Moderna 95%. Να σημειωθεί πως το εμβόλιο της γρίπης αγγίζει το 60% αποτελεσματικότητα.

Οι ομοιότητες και οι διαφορές τους

Και τα δυο εμβόλια χρησιμοποιούν την ίδια προσέγγιση με την έγχυση μέρους του γενετικού κώδικα του ιού (mRNA) έτσι ώστε να προκαλέσουν ανοσολογική απόκριση.

Αυτό είναι το μόνο κοινό τους ωστόσο.

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται στους -75 βαθμούς Κελσίου. Κανένα άλλο εμβόλιο στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο να διατηρείται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα δεν υπάρχουν όπως αναφέρει το CNN καταψύκτες σε φαρμακεία και ιατρεία που να καταψύχουν τόσο χαμηλά.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί στους -20 βαθμούς Κελσίου επί έξι μήνες ενώ αντέχει σε θερμοκρασίες από 2 βαθμούς Κελσίου έως 8 βαθμούς Κελσίου. Πρακτικά δηλαδή αντέχει σε ένα κοινό ψυγείο!

Η Moderna ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 20 εκατομμύρια δόσεις στο τέλος του χρόνου και 500 εκατομμύρια με ένα δισεκατομμύριο το 2021.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει προς διάθεση 50 εκατομμύρια δόσεις και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Τέλος, διαφορά αναμένεται να υπάρχει και στις τιμές τους, καθώς εκείνο της Pfizer θα κοστίζει 30 λίρες (και οι δυο δόσεις) ενώ της Moderna αναμένεται να είναι ακριβότερο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ