Κρούσματα σήμερα: Θα προσεγγίσει ή θα σπάσει το φράγμα των 4.000; Κρίσιμες οι στιγμές


Κρούσματα σήμερα: Κρίσιμες οι στιγμές που διανύουμε, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας. Τα διεγνωσμένα κρούσματα κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τις 76.000 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 1.165, την ώρα που το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά.

Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ έσπασε τη Δευτέρα, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να φτάνουν τους 400, ενώ το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό σε όλη τη χώρα φτάνει στα όριά του, κάνοντας έκκληση από τη μεριά τους για τήρηση των μέτρων. Το σύστημα υγείας δέχεται πιο ασφυκτική πίεση από ποτέ, καθώς οι διαθέσιμες COVID ΜΕΘ λιγοστεύουν ανησυχητικά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ως τη Δευτέρα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας ανερχόταν στις 76.403, ενώ καταγράφηκαν 59 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 1.165.

Σε δήλωσή της στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην έρχονται σε επαφή με άλλες οικογένειες, εκτιμώντας ότι τα κρούσματα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

«Το ποσοστό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλο. Κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην έρχονται σε επαφή με άλλες οικογένειες», είπε, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία.

Μία μέρα νωρίτερα, η κυρία Παγώνη δήλωσε στο Newsbomb.gr, ότι το σύστημα υγείας καταρρέει, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη. Κατά την κυρία Παγώνη τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι ελάχιστα, ενώ τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στα νοσοκομεία όλης της χώρας χρειάζεται να γίνει άμεσα ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Όσον αφορά τα κρούσματα, είπε ότι όσο αυξάνονται οι ασθενείς, αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι και κατά συνέπεια και οι διασωληνωμένοι, άρα και οι νεκροί.

«Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο»

Μετά το τραγικό ρεκόρ των 71 θανάτων της Κυριακής, ο αριθμός των διασωληνωμένων που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ, καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Όπως σημείωσε και ο εντατικολόγος στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Ευάγγελος Καϊμακάμης, το σύστημα υγείας πιέζεται αφόρητα και η κατάσταση θυμίζει πόλεμο.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, το προσωπικό λειτουργεί στα όριά του. Μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε στο 120 – 150% των δυνατοτήτων μας και των αντοχών μας. Το κύμα των ασθενών είναι τεράστιο και δύσκολα διαχειρίσιμο» σημείωσε ο εντατικολόγος του «Παπανικολάου». Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε μια εβδομάδα έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία περισσότεροι από 1500 συμπολίτες μας λόγω κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ