Αυτοφροντίδα: Άγχος μελέτης, φρόντισε να το αποβάλλεις


Αυτοφροντίδα: Άγχος μελέτης, φρόντισε να το αποβάλλεις . Συμβαίνει συχνά, μας επηρεάζει όλους σε διάφορους βαθμούς.

Μερικές φορές έρχεται με τη μορφή της αναβλητικότητας, μερικές φορές ως αποφυγή αναθέσεων. Για άλλους, είναι πιο παράλυτο και για αυτούς τους μαθητές είναι σημαντικό να απευθυνθείτε στους εκπαιδευτές σας για υποστήριξη. Τα σημάδια που θα μπορούσατε να υποφέρετε από το άγχος της μελέτης περιλαμβάνουν ( ευερεθιστότητα, μυϊκή ένταση, πονοκέφαλοι, αϋπνία). Επαναλαμβανόμενες και ενοχλητικές σκέψεις.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει προτεραιότητα στην υγεία σας. Κάντε τακτικούς ελέγχους GP, κάντε την άσκηση μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας (θα εκπλαγείτε με το πόσο καλό σας κάνει να αισθάνεστε) και μην φτάσετε για γρήγορες διορθώσεις ζάχαρης – μπορεί να έχουν καλή γεύση και να σας δώσουν μια άμεση ώθηση όταν τονίζετε, αλλά μακροπρόθεσμα, δεν θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να ταΐσετε το σώμα σας με θρεπτικά τρόφιμα που θα το βοηθήσουν όταν βρίσκεται υπό πίεση.


Βρείτε έναν φίλο για να σπουδάσετε ή κάποιον που θα υποστηρίξει τις προσπάθειές σας για μελέτη 110%. Όταν συνομιλείτε μαζί τους, είναι σημαντικό να προσπαθείτε να παραμείνετε θετικοί. Όταν μπλοκάρετε εστιάζοντας στις δυσκολίες της μελέτης, μπορεί να σας αποδυναμώσει το κίνητρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφιερώσει χρόνο ακούγοντας τις ιστορίες του φίλου σας και αφιερώστε χρόνο για να γιορτάσετε τις επιτυχίες του άλλου. Δώστε στον εαυτό σας λίγες ανταμοιβές όταν τα πηγαίνετε καλά ή όταν φτάσετε στα ορόσημα της μελέτης.

Εν κατακλείδι, η διαδικασία αποδοχής και θλίψης είναι μια διέλευση γεμάτη δυσκολίες, προόδους και αποτυχίες. Ωστόσο, έρχεται μια στιγμή που επιτυγχάνεται. Στο τέλος, περνάμε εκείνο το στάδιο στο οποίο μαθαίνουμε να ζούμε με τη μνήμη χωρίς να το κάνουμε να πονάει πάρα πολύ. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτόν τον αγαπημένο, αλλά θα μπορέσουμε να περπατήσουμε χωρίς αυτόν, έχοντας τον για πάντα σε μια πολύτιμη γωνιά της καρδιάς.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ