Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν


Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν. Νέα έρευνα για την ψυχολογία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships ρίχνει φως στο πώς μιλούν οι νέες γυναίκες για το σεξ.

Η συζήτηση για το σεξ είναι γενικά ταμπού για τους περισσότερους από εμάς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι ‘αυτό – πόσο μιλάμε, για τί μιλάμε», εξήγησε η ερευνητής Katrina L. Pariera, αναπληρώτρια καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο George Washington.


Για τη μελέτη, 96 γυναίκες, φοιτήτριες κολεγίου ηλικίας 19 έως 21 ετών κρατούσαν καθημερινό ημερολόγιο για μία εβδομάδα, στο οποίο κατέγραψαν οποιαδήποτε λεκτική ή βασισμένη σε κείμενο επικοινωνία που σχετίζεται με το σεξ. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν στοιχεία όπως η διάρκεια της συνομιλίας, ο τόνος και με ποιον μίλησαν. Οι γυναίκες υπέβαλαν 1.211 συμμετοχές στο ημερολόγιο συνολικά, με κατά μέσο όρο 13 περιπτώσεις σεξουαλικής επικοινωνίας ανά εβδομάδα ανά συμμετέχοντα. Η πλειοψηφία των συνομιλιών ήταν με ένα άλλο πρόσωπο και πρόσωπο με πρόσωπο. Περίπου το 63% των συνομιλιών πραγματοποιήθηκε μεταξύ φίλων, ακολουθούμενο από συγκατοίκους (12,9%) και σεξουαλικούς συντρόφους (7,5%). Τα τρία τέταρτα των συνομιλιών είχαν απλό ή χιουμοριστικό τόνο, ενώ το 24,2% αναφέρθηκε ότι είχε σοβαρό τόνο.

Το πιο συνηθισμένο θέμα ήταν συνομιλίες σχετικά με συγκεκριμένες σεξουαλικές συναντήσεις, ακολουθούμενες από συνομιλίες σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με το σεξ ειδικά για τη χρονολόγηση ή τις σχέσεις. Το τρίτο, τέταρτο και πέμπτο πιο συνηθισμένο θέμα ήταν ο προγραμματισμός για το σεξ, η συζήτηση για σεξουαλικές επιθυμίες και αρετές και συνομιλίες για σεξουαλικό περιεχόμενο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντίστοιχα. Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις συνομιλίες ήταν η ανταλλαγή απόψεων και γνώμης, η ανακεφαλαίωση μιας συγκεκριμένης σεξουαλικής συνάντησης και το κουτσομπολιό για τις σεξουαλικές συναντήσεις ατόμων που δεν είναι στη συνομιλία.

Η μελέτη παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική επικοινωνία σε νέες γυναίκες κολλεγίων. Αλλά η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να εξετάσει άλλες δημογραφικές ομάδες, ανέφεραν οι ερευνητές.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ