Συνέλαβαν εκδότη εφημερίδας (pic)


Μήνυση κατά της εφημερίδας «Πρώτη» κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής στις 15 Νοεμβρίου 2018 προφασιζόμενος ότι το  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτη» με τίτλο: «Φτερά» έκαναν τα πρακτικά του Δ.Λ.Τ.Π.»  είναι «ψευδέστατο και σκανδαλιστικό»!

Προφανώς ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Π.Τ., ο οποίος είναι Διορισμένος από τον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και στηρίχτηκε με την ψήφο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεχνά ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτη» δεν βασίστηκε σε «κουβέντες καφενείου» αλλά σε έγγραφο το οποίο συνέταξε και πρωτοκόλλησε η υπάλληλος του Δήμου Πύργου η οποία ήταν αποσπασμένη στο Δ.Λ.Π.Τ.  και είχε ως θέμα: «Απώλεια πρακτικών μαγνητοφωνήσεων». Μάλιστα η «Πρώτη» δημοσίευσε το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου με το οποίο επισημαινόταν μεταξύ άλλων ότι: «διαπίστωσα ότι στην ντουλάπα που είναι πίσω από το γραφείο μου και «φυλάσσω» τα αρχεία των πρακτικών συνεδριάσεων (πρόχειρο βιβλίο- εισηγήσεις πρακτικών- αποφάσεις των πρακτικών και απομαγνητοφωνημένα πρακτικά) δεν υπήρχαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά (από 11-4-2017 έως και σήμερα) που μου παρέδιδε κατά διαστήματα ο αρμόδιος ανάδοχος…» μάλιστα η υπάλληλος η οποία κλείνει την επιστολή της προς την Διοίκηση του ΔΛΠΤ με την φράση «Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες», «εισέπραξε» για την πράξη της αυτή, μήνυση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Προσπάθεια εκφοβισμού

Το απόγευμα της Πέμπτης (15/11/2018) στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτη» στον Πύργο βρέθηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι και αναζητούσαν τον εκδότης της «Πρώτης» Κώστα Λάμπρο, ο οποίος απουσίαζε. Μετά από σύντομη συνομιλία με το προσωπικό της εφημερίδας και αφού βεβαιώθηκαν ότι ο Κ. Λάμπρος δεν βρισκόταν στον χώρο των γραφείων της «Πρώτης» αποχώρησαν.

Η συνέχεια δόθηκε χθες (16/11/2018) στις 10:30 το πρωί όπου ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» Κώστας Λάμπρος αφού ενημερώθηκε ότι τον αναζητούσαν οι Αρχές, μαζί με τον νομικό του εκπρόσωπο δικηγόρο Γιώργο Βλαχαντώνη παρουσιάστηκε οικιοθελώς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου και συνελήφθη.  Για την οικειοθελή παρουσία του Κ. Λάμπρου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και την σύλληψη του ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας όπου αντιλαμβανόμενος το τι έχει συμβεί, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος μετά και την μήνυση που υπέβαλε ο Διορισμένος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδας Βαρουξής.

Το ερώτημα ωστόσο το οποίο υπάρχει και χρίζει απάντησης είναι εάν ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Πύργου που διόρισαν τον Λεωνίδα Βαρουξή ως πρόεδρο του ΔΛΠΤ είναι σύμφωνοι με την μήνυση που ο ίδιος κατέθεσε εναντίων της εφημερίδας «Πρώτη» σε μία προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των δημοσιογράφων αυτής.

Κάποιοι για τους δικούς τους λόγους θέλουν να ποινικοποιήσουν την δημόσια παρουσίαση εγγράφων και γεγονότων των οποίων η ύπαρξη, δεν χωρά αμφισβήτηση, καθώς πρόκειται για έγγραφα τα οποία έχουν κοινοποιηθεί σε φορείς ενώ βρίσκονται όλα στην διάθεση της εφημερίδας «Πρώτη». Τα συγκεκριμένα έγγραφα- στοιχεία τόλμησε να τα παρουσιάσει η εφημερίδα, χωρίς να εμπλακεί σε περιττούς σχολιασμούς, ωστόσο ακόμα και αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε τον Διορισμένο Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π..

Συνεχίζουμε

Παρά την επιμελή προσπάθεια φίμωσης, η «Πρώτη» θα συνεχίσει το δημοσιογραφικό της έργο, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που αφορούν την Ηλεία και τους πολίτες, παρουσιάζοντας αυτές όπως ακριβώς είναι.

Σε δήλωση του ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτη» Κώστας Λάμπρος τόνισε: «Είναι τιμή μου που στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με συνέλαβαν υπερασπιζόμενο την ελευθερία του Τύπου μετά από μήνυση του κ. Λεωνίδα Βαρουξή, Διορισμένου προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου.

Εμείς, στην εφημερίδα «Πρώτη», δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για  τα συμφέροντα των Ηλείων πολιτών και της Ηλείας, κόντρα και ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατικό σύστημα εξάρτησης και οπισθοδρόμησης.

Τα μεγάλα οράματα του Πολυτεχνείου, για τα οποία εγώ και η γενιά μου αγωνιστήκαμε, όταν κάποιοι άλλοι ήταν υμνητές της χούντας μας οδηγούν και σήμερα στην πορεία μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ