Κορονοϊός – Ράπτη στον Alpha 989: Αύξηση 200% στις κλήσεις για ψυχική υποστήριξη στην πανδημία


Με την πανδημία του κορονοϊού να συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη και την αβεβαιότητα για το μέλλον να εντείνεται, οι ψυχικές διαταραχές και τα νοσήματα που σχετίζονται με αυτές παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική τάση.

Lockdown, απομόνωση και περιορισμοί στην κίνηση είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που ασκούν πιέσεις στην ψυχική υγειά των ανθρώπων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για αύξηση των ψυχικών διαταραχών.

Η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων κ. Ζωή Ράπτη, μίλησε στον Alpha 989 και στον δημοσιογράφο Κώστα Τσιτούνα αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία προστατεύει τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Όπως είπε, 600 άτομα την ημέρα από όλη τη χώρα τηλεφωνούν στην δωρεάν γραμμή 10306, με κύρια θέματα το αυξημένο άγχος και την κατάθλιψη. «Η αύξηση είναι της τάξης του 200% στις κλήσεις για ψυχική υποστήριξη μέσα στην πανδημία», αποκάλυψε η κ. Ράπτη.

Παράλληλα, η υφυπουργός Υγείας προανήγγειλε προσλήψεις στις ψυχιατρικές δομές και την έναρξη τηλεσυμβουλευτικής για όσους έχουν διαγνωσθεί με κάποιο ψυχικό νόσημα.

Όσον αφορά τα κρούσματα της COVID-19, η κ. Ράπτη τόνισε πως η καμπύλη επιπεδώνεται και βλέπουμε περιορισμό στα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και σαφή περιορισμό και στην Αττική. «Όμως, όσες νέες ΜΕΘ και να δημιουργήσουμε, αν δεν ελεγχθεί η διασπορά, δεν φθάνουν. Είναι σαφής η πίεση στο σύστημα, όπως φαίνεται, όμως, θα αντέξει», κατέληξε η υφυπουργός Υγείας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΡΑΠΤΗ ΣΤΟΝ ALPHA 989 KAI ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΤΟΥΝΑ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ